AT5 kanalına bir açıklama yapan Amsterdam Belediyesi VVD’li encümeni Marianne Poot, SP’li encümen Arjan Vliegenthart ‘ın Trouw gazetesine verdiği röportajda kullandığı açıklamayı değerlendirdi.

Poot “gevşek denetim ödenek yolsuzlarının şehri cennet olarak görmesine neden oluyor” dedi ve ekledi, “bu durum özellikle şehir için ve sosyal ödenek gibi toplumsal anlamda yararlanılan bir olgu için çok kötü”.

VVD aynı zamanda dolandırıcılık olarak görülmeyen ve kişinin yanlışlığından kaynaklanan durumlarda da uyarı cezası verilmesini talep ediyor. Poot açıklamasına şunları da ekledi “bilerek yanlış veya eksik bilgi verenler mutlaka cezalandırılmalıdır. Aksi takdirde yanlış bir imaj yaratılmış oluyor

SP’li encümen Vliegenthart röportajında Amsterdam’da 2013-2014 döneminde sadece 467 kere ödenek yolsuzluğu cezası verildiğini ve bu cezaların hepsinin Merkez Temyiz Kurulunun verdiği bir kararla iptal edildiğini belirtmişti. Rotterdam’da ise sözü edilen dönem içinde 2805 ceza verildiği bunlardan 305’inin iptal edildiği belirtiliyor.

© SONHABER.NL