Türkiye ile Hollanda arasında normalleşen ilişkilerin Türk toplumuna yansıyacağına inandığını belirten Gedik, “Gerginliğin çok uzun sürmesi bizleri de etkiledi. Her açıdan Türk toplumu burada sıkıntıya girdi.

Medya ve siyasetçilerin burada yaşayan Türk toplumuna karşı bakışları değişti” dedi.

STK’ların ülkedeki yerel yönetimlerle iletişimi artırarak birlikte etkinlikler yapılabileceğini dile getiren Gedik, şunları kaydetti:
“Ben inanıyorum iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ülkede artık her şeyin siyasete dönüştürülmeyeceği yönündedir.

Hollandalılar Türk kuruluşlarına ya da vatandaşlarına karşı Türkiye’nin siyasetini gündeme getirmeyecekler. Artık her fırsatta ‘Ankara’nın uzun kolu’ demeyi bırakacaklarını düşünüyor ve umut ediyorum. Bu çok önemli bence. Çünkü bu süreçte herhangi bir faaliyet yapılsa sıkıntılar oluşuyordu.”

Gedik, “Hollanda, Türkiye’ye doğrudan en fazla yatırım yapan ülkelerden biridir. İmkanlar biraz daha açılacak gibi. Hollanda’da bundan faydalanmak istiyor elbette. İnşallah ilişkiler düzelir de biz de genel manada rahatlarız” yorumunda bulundu.