Açıklanan ekonomik verilerin pozitif olmasına rağmen Başbakan Rutte önderliğindeki VVD, CDA, D66 ve CU hükûmetinin vergi artırımına gitmesi Hollanda toplumunda tepkilere yol açtı.

Yapılan kamuoyu araştırmalarında hükûmetin 2019’da seçmen tarafından ağır bir şekilde cezalandırılacağı öngörülüyor.
Ilk olarak 20 Mart’ta eyalet seçimleri ile başlayacak seçim maratonu, 23 Mayıs’ta Avrupa parlamentosu seçimleri ve son olarak 27 Mayıs’ta eyalet meclisi üyelerinin oy kullanacağı senato seçimleri ile tamamlanacak.

Koalisyonu endişelendiren en büyük konu ise 2019 yılında gerçekleşecek eyalet seçimleri. Zira eyalet seçimlerden ağır bir yenilgiyle ayrılması beklenen koalisyon, senatoda çoğunluğu yitirip muhalefetle anlaşmak zorunda kalacak.

Bu durumun kendileri için tarihi bir fırsat olduğunu dile getiren DENK partisi Noord-Holland eyalet meclisi 2. sıra adayı Suleyman Koyuncu, “Senatoda alacağımız iki sandalye ile hükûmetle pazarlık imkânımız olacak.

Bu sayede Helal et, Ana dilde eğitim gibi konuları dile getirip toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Bunu için öncelikle 20 Mart’taki eyalet seçimlerinde başarı sağlamamız lazım, zira eyalet meclisi üyeleri senatoyu seçiyor ”

Özellikle yabancı kökenli Hollandalıların oy kullanma oranının çok düşük olduğunu dile getiren Koyuncu “Bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmemiz için 20 Mart’ta ve daha sonra 23 Mayıs’ta herkesi sandığa gitmeye çağırıyorum. Tüm vatandaşlarımızdan ricam eş, dost, akrabalarını seçime katılmaya teşvik etmeleri ve bize verdiğimiz mücadelede destek olmaları.” dedi.

WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!