Soyal ödenek alanların peşinde adeta hafiye gibi dolaşan ve araştıran belediyeler, şimdi de kimin izin alarak kimin izinsiz gittiğinin peşine düştü.

Avukat Ejder Köse Sosyal paylaşım hesabından paylaşmında bir çok ödenekliyi ilglendiren bir konuya parmak bastı. Sosyala bildirmeden tatile gitmek, pahalıya patlıyor, diyen Köse verdiği örnekte “Seyahatini/tatilini sosyal ödeneǧi aldıǧı belediyeye bildirmediğinden dolayı, belediye aldığı ödeneği bir ay süreliğine yüzde 30 düşürdü”.dedi.

Olayın Mahkemeye intikal ettiğini belirten Köse; “Bu karara karşı itiraz ve mahkeme prosüdürüne rağmen istinaf mahkemesi yinede Belediyenin almış olduğu kararın doğru ve geçerli olduğunu karara baǧlamıştır” diyerek ödenek alanları ödenek aldıkları kurumlara bilgi vermeden izine / tatile gitmemeleri konusnda da uyarırken; dip not olarak
“Belediyenin araştırma hakkına karşılık olarak, şahısların ‘kendilerini suçlu duruma düşürmeme hakkı’ bulunmaktadır. Yani, kısacası eǧer şahıs pasaportunu vermemiş olsaydı, belediyenin bu şahsın yurtdışına çıktıǧına dair herhangi bir delili olamayacaktı” şeklinde bilgi verdi.

Daha fazla bilgi için: www.hukukburosu.nl

©SONHABER.NL