Yaklaşık 68 bin takipçisi bulunan "AK Parti Belçika" adlı Facebook sayfasında yer alan açıklamada, N - VA'nın Genk Belediye Başkanı adayı Zühal Demir'e oy verilmemesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada, N - VA'nın Genk Belediye Başkanı adayı Zühal Demir'e oy verilmemesi çağrısı yapılarak, şöyle dendi:

"Eğer Genk'te yaşayan vatandaşlarımız bu artan İslam düşmanlığı ve ve ırkçılığı önümüzdeki 6 yıl boyunca belediyelerinde yaşamak istemiyorlarsa, N - VA'nın İslam ve Türk düşmanı olarak tanınan Zühal Demir'in belediye başkanı olmaması için kesinlikle blok halinde şu an Genk'te en güçlü partiyi desteklemelidir."

Belçika medyasına göre, "AK Parti Belçika" adlı Facebook sayfasının işaret ettiği "Genk'teki en güçlü parti" Hıristiyan Demokratlar.

Fırsat eşitliğinden sorumlu bakan Zühal Demir, "AK Parti Belçika" adlı Facebook sayfasının yaptığı çağrıyı, Flaman Televizyonu'ndaki seçim oturumunda dile getirdi. Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin, kendisine oy verilmemesini istediğini söyledi.

Belçikalı bakan, seçimlerdeki en büyük rakibi olan Hıristiyan Demokrat Partili (CD & V) Genk Belediye Başkanı Wim Dries'e, "Erdoğan'ın desteğinden memnun musunuz?" diye sordu.

Dries, "Ben bütün Genklilerin belediye başkanı olmak istiyorum" dedi.

Belçika medyası, Facebook üzerinden yapılan çağrıyı, "Erdoğan'ın uzun kolu Flaman kesimine uzanmaya çalışıyor" diye değerlendirdi.

"Bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşleri değil"
Tartışmanın büyümesi üzerine, "AK Parti Belçika" adlı Facebook sayfası yöneticisi Taner İkiz Flamanca bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bunlar Türk hükümeti ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşleri değil, bizim kendi görüşlerimiz" dendi. Belçika'daki seçmenlere Türkiye'den herhangi bir müdahale olmadığı açıkladı.




SONHABER:EU