Aicha, mahalle sakinlerinin imza kampanyası ve protestoları üzerine evini boşaltmak zorunda kaldı.





Yerel medyaya göre Aicha'nın IŞİD geçmişinin ortaya çıkması üzerine, evden çıkarılması için mahalle sakinleri tarafından bir imza kampanyası başlatıldı.





Aicha'nın "mahalleyi terörize etmesinden korktuklarını" söyleyen Amby sakinleri, "Mahallemizi güvende tutmak istiyoruz. Her türlü kültür ve geleneğe saygılıyız ama IŞİD geçmişi olan bir komşu da çok fazla" görüşünü savundu.





Semt sakinleri, eski bir "cihat gelininin" mahalleye gelişi konusunda kendilerine bilgi vermeyen belediye ile sosyal konutları kiralayan Maasvellei adlı kuruluşa de tepki gösterdi.





Protestoların artması üzerine ev sahibi kuruluş, Aicha'nın evini bekçi köpekleri ile özel güvenlik görevlileri ile korumaya aldı.





Ancak tepkilere daha fazla dayanamayan 23 yaşındaki Aicha, Salı günü ev sahibi kuruluşa anahtarını geri vererek evinden ayrıldı.





Mastricht Belediye Başkanı Annemarie Penn-te Strake'nin sözcüsü, Aicha'nın geçmişi nedeniyle semt sakinlerinin yaşadığı huzursuzluğun anlaşılabilir olduğunu söyledi.





Sözcü, belediye ile sosyal konutların bağlı olduğu kuruluşun, Perşembe günü Amby sakinleri ile bir araya gelerek onları bilgilendireceklerini açıkladı.





Yerel medyaya göre, Rotterdam kentinde yılbaşı gecesi düzenlenen havai fişek gösterisine saldırı hazırlığında olduğu gerekçesiyle 2016'da gözaltına alınan ancak delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Aicha, hala cihat yanlısı görüşlere sahip.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!





Kaynak: BBC