Ülkede korku salan iğneli çilek olaylarının ardından Sydney bölgesinde zehirli elma ve muz bulundu. Polis, zehirli muzun Bankstown'da, zehirli elmanınsa Quakers Hill'de tespit edildiğini açıkladı.

Olayı araştıran polis yetkilileri, iki vakanın da birbiriyle bağlantısının olmadığını öne sürdü. Yetkililer, olaylarla ilgili olarak herhangi bir şüphelinin henüz yakalanmadığını ancak soruşturmanın derinleştiğini aktardı.

Ülkede şu ana değin çileklerin içine saklanmış 20 iğne vakası tespit edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından 6 çilek markası saldırıdan etkilendi. Satışa sunulan büyük miktarda çilek de geri çekildi.

İğneli çileklerden dolayı ilk şikayetlerin başladığı yer Queensland’de, şüphelilerin yakalanmasına yardım edeceklere 100 bin Avustralya Doları (yaklaşık 440 bin TL) ödeneceği belirtildi.

İğneli çilek skandalı nasıl başladı ?
İğneli çilek şikayetlerinin ilki, geçtiğimiz hafta Queensland’de süper marketten aldığı çilekleri yedikten sonra mide ağrısıyla hastaneye kaldırılan bir kişi ile başlamıştı. Olayın ardından bölgedekiler, sosyal medya üzerinden paylaşımlarla çileklerin içinden çıkan iğneleri fotoğraflayarak yayınlamıştı.

Hastaneye kaldırılanların sayısı artınca Queensland’deki tüm süper marketler, çilek satışlarını durdurdu. Öte yandan Queensland’in ardından Viktorya ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde de benzer şikayetler 'skandal'ın geniş ölçekli bir alana yayıldığını işaret etmişti

önceki haber: Çilek tehlikesi! içinden çıkan şoke ediyor