Geri kabul anlaşması ile ilgili olarak şu ana kadar yaşanan uygulamalarında kazanımlar ve kayıplarla birlikte gelecekte yaşanabilecek sorunların masaya yatırıldığı toplantıya EATL yönetim kurulu üyesi avukatlar Nazmi Türkkol, Alparslan Köker ve Fadime Kılıç (Hollanda), Vahide Gül (Belçika), Banu Kurtulan (Avusturya), Yetkin Geçer (İsviçre), Akın Hızarcı (Almanya) katılarak kendi ülkelerindeki uygulamaları konusunda bilgiler verdiler.

Avrupada yaşayan Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren, vatandaşlık ve miras davaları, tebligat ve tenfiz davaları, borçlanma yoluyla emeklilik gibi konularda yaşanan sorunlara dikkat çekilerek, ortak çözüm yolları tartışıldı.


Adalet Bakanlığının Kasım 2015 tarihinde resmi gazetede yayınlanan kararı ile Bölge İdare Mahkemeleri (İstinaf Mahkemeleri) Temmuz 2016'da faaliyetlerine başlayacak. Bu mahkemeleri görev ve sorumlulukları, Avrupadaki uygulamalar, avukatlık ve noterlik sınavlarının Türkiye ve Avrupa ülkelerindeki farklı uygulaması da ele alınan konular arasında bulunuyor.

©SONHABER.EU