Aldığımız son bilgilere göre aslen Yozgatlı olan ve Utrecht kentinde ikamet eden zanlı Gökmen Tanış’ın daha önceleri bir kaç kez cezaevine girip çıktığını iddia edildi.

Tramvay İstasyonda Aşık olduğu bir bayanla tartıştıktan sonra silahını ateşleyen zanlının olay sonrası yardıma gelenlere de rast gele ateş açtığı daha sonra da kaçtığı söyleniyor.

Utrecht tramvay saldırısında 3 kişi öldü 9 kişi yaralandı
Hollanda’nın Utrecht şehrindeki Kanaleneiland semtinde tramvay’da yaşanan silahlı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti 9 kişi yaralandı.

Utrecht belediye başkanı Jan van Zanen'in saldırıda üç kişinin öldüğünü ve dokuz kişinin yaralandığı bildirdi. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirtti.

Hollanda Polisi 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli kişiyi aradığını duyurdu

Polis, bu sabah tramvay’da sılahlı saldırıda yer aldığı söylenen Türkiye doğumlu 37 yaşındaki Gökmen Tanış’ı (37) aradığını bildirdi.

Utrecht Belediyesi: Kimse dışarı çıkmasın
Utrecht Belediyesi vatandaşların bulunduğu yerde içeride kalmalarını tavsiye ettiğini duyurdu.

Utrecht Üniversitesi, kentteki silahlı saldırı olayından sonra önlem olarak kapatıldı. Tüm öğrencilerin dışarı çıkması yasaklandı



Utrecht kentinde Camilerin ve resmi binaların kapatılması istendi
NCTV, Utrecht eyaleti için tehdit seviyesini 5’e yükseltmeye karar verdi. Hollanda’da bu en üst seviyedir.

Hollanda’da Terörle mücadele servisi NCTV, önlem amaçlı bazı kararlar alındığını açıkladı:

Utrecht kentindeki tüm okulların kapılarını kapalı tutmalarını tavsiyesi etti.
Camiler dahil olmak üzere Utrecht şehrinin çeşitli yerlerinde bazı resmi binaları kapalı tutmalarını istedi.

Rotterdam'da tren istasyonlarında ve camilerde polis güvenlik önlemleri aldığını bildirdi.

Schiphol'de güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildi.

Hollanda’da Terörle mücadele servisi NCTV, Kriz masası kurulduğunu bildirdi.
Hollanda’da Terörle mücadele servisi NCTV, Kriz masası kurulduğunu bildirdi. Ülke de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Başbakan Rutte, Utrecht'teki tramvay içinde yapılan silahlı saldırıdan çok endişe duyduğunu açıkladı. Polis, terör saldırısı olasılığını düşündüklerini bildirdi.

Başbakan Rutte, haftalık koalisyon toplantısını yarıda keserek olayla ilgili gelişmeleri takip etmek için ofisine geçeceğini söyledi.

Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) kriz danışmanlığının bir araya geldiğini açıkladı. NCTV ayrıca bir terör saldırısı olasılığını düşündüklerini bildirdi.


Hollanda'da silahlı çatışma çok sayıda yaralı var
Hollanda'nın Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

Hollanda polisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıda yaralananlar olduğu belirtildi.

Açıklamada, saldırının bir tramvayın içinde gerçekleştiği, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibinin ulaştığı kaydedildi.

Polis açıklamasında, saldırıyla ilgili araştırmanın devam ettiği ve terör saldırısı ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Hollanda Güvenlik ve Terörle Mücadele Kurumu (NCTV) da Utrecht ve çevresinde güvenlik tehdidi seviyesinin saat 18.00'e kadar en üst kademeye çıkarıldığını açıkladı.

"Saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddiası
Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Haberlerde olay yerinden kaçtığı belirtilen saldırganın her yerde arandığı kaydedildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!