Hollanda’dan Türkiye’ye karayolu ile gideceklerin dikkat ettiği noktalardan biri de yol üzerindeki ülkelerde COVID-19 tedbirleri kapsamında istenen belgeler. Avusturya ülkeye girişlerde artık aşı, hastalığı geçirmiş olma ve test sonucu istemeyeceğini açıkladı.

Avusturya Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 tedbirleri kapsamında hazırlanan yeni seyahat düzenlemesine ilişkin kararname resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre ülkeye girişlerde yaklaşık 2 yıldır uygulanan çeşitli sınırlamalar tamamen kaldırıldı. Böylelikle ülkeye seyahat edecekler herhangi bir belge ibraz etmeden giriş yapabilecek.

Öte yandan kararnameye göre, olası yeni bir virüs varyantının herhangi bir ülkede görülmesi durumunda bu ülke ya da benzer durumdaki ülkelere yönelik kısıtlamalar yeniden uygulanacak.

COVID-19 önlemlerinin büyük çoğunluğunun kaldırıldığı ülkede, toplu taşıma, sağlık merkezi ve günlük ihtiyaçların karşılandığı alışveriş yerlerinde maske zorunluluğu hala uygulanıyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın