Türkiye’de yaşanan terör olaylarında en fazla zarar gören şehirlerimizden olan Şırnak’ta açılacak “ Sevgi Eli Mağzası”sı için tahsis edilen binanın tamiri için gerekli 20 bin TL için kahvaltı proğramları düzenleyen Hollanda Beyazay Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe Sevi Eli Mağazasını yetiştirme gayreti içinde.

Geçtiğimiz gün ilki Rotterdam OBA restoranda düzenelen yardım kahvaltısının ikincisi, yarın Rortterdam Köşk Restoranda devam edecek.
OBA Restoran’daki kahvaltıya katılan yardım severlere hitaben bir konuşma yapan Hollanda Beyazay Derneği Başkanı Mehmet Dağlıoğlu, “ Neden Şırnak diye soruyorlar. Çünkü ülkemizin he köşesi bizim. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda yaşan terör olaylarında ölen insanlarla birlikte şehir büyük hasar gördü. Tanir ettireceğimiz bu binaya açılacak Sevgi Eli Mağazasından başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere ihtiyaç sahipleri, yardım severlerin yollayacağı giyecek başta olmak üzere ihtiyaçlarıı bu mağazadan karşılayacak. Fazla bir mikta değil. 20 TL gerekli. Bu miktarı tek başına karşılayacak çok sayıda insanımız var. Fakat biz çorbada herkesin tuzu olsun, ülkemizin her karışı ile insanlarımızın gönül bağı olsun gönüller köprüsü kurulsun diye düşündük ve bu kahvaltı proğramlarını düzenledik. Başta bu mekanı bize açan OBA restoran sahibi Veysel Altılarmak kardeşimiz olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra görüntülü olarak skijpe üzerinden toplantıya katılan ve bir teşekkür konuşması yapan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Ankara’dan yardımsever Hollandalı Türklere seslendi. Lokman Ayva yardımlaşmanın güzelliğine dikkat çektiği konuşmasında, “ Yıllardır yatırım yapılmadığından adeta untulduğundan dolayı mağduriyetin adıdır Şırnak. Yaşanan Terör olayları ile bu mağduriyeti iki katına çıkmıştır. Her şeyi devletten beklemek yerine biz neler yapabiliriz dememiz lazım. Biz şimdi el uzatmaycağız da ne zaman el uzatacağız. Bir kişi bu tamiratı yaptırsa bu kadar yüreğe dokunmazdı. Duyarlılık, kardeşlik bağlarını güçlendirmesi açısından bu yardımların önemi daha fazla. İyilik ve yardım olan yerde kötülük olmaz. Yardım alanın dost elini hissetmesidir önemli olan. Hani bir söz vardır, karanlığa kızmak yerine bir mum da sen yak. İşte siz Hollanda Beyazay Derneği olarak bunu başardınız, hepinizi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Daha sonra ise yine görüntülü olarak Şırnaktan Kahvaltı prograına katılan Şırnak Beyazay Derneği Başkanı Sabri Özcan, “ Geçtiğimiz yıllarda yaşana olaylarda şehirdeki binalrın yüzde 80’ini zarar gördü. Şehirler yaplır fakat sizin bu girşiminiz gölülleri de fethedecek, kardeşliğin ve barışın harcı olacaktır” dedi.

Mehmet Dağlıoğlu programın sonunda hayısrseverleri 25 Kasım sabahı saat 10:00’da Rotterdam Köşk Restoran’a beklediğini yineleyerek, “Şırnak Sevgi Eli Mağazamızı 3 Aralık dünya engelliler gününe yetiştireceğimize inanıyorum. Hollanda’daki hayırsever kardeşlerimiz bu zamanda kadar bizleri yanıltmadı, bu seferde yanıltmaycaklarına inanıyorum” dedi.

©SONHABER.EU