Geçtiğimiz hafta yayımladığımız haberde Hollanda’da vergi dairesinin yabancı kökenli ailelere ayrımcılık yaptığı ve çok sayıda Türk ailenin ödeneklerini durdurduğu ortaya çıkmıştı.





Haberde, vergi dairesinde söz konusu kişilerin verileri için ayrı bir dosya bulunduğu ve buna göre ek ödenek alanlar arasında kimin kontrol altına alınıp alınmayacağının belirlendiği açıklanmıştı.





Trouw gazetesi ve RTL haber sitesin ikinci yaptığı bir araştırmada, çok sayıda Türk ve Faslı kökenli ailelerin vergi dairesinin sahte belgeler kullanarak, ayrımcılığa maruz kaldığı ve çocuk yardımlarının kesildiği ortaya çıktı.





Yüzlerce kişinin ek ödenek hakkı olduğu halde parasını alamadığı ya da aldıkları ek ödeneği geri vermek zorunda kaldıkları belirtildi.





GGD: Vergi dairesinden yapılan açıklama doğru değil





Vergi dairesi, GGD’den gelen bilgiler doğrultusunda, Eindhoven’da Türkler tarafından kurulan çocuk bakımı şirketi Dadım’ı, 2013 yılında dolandırıcılık şüphesi nedeniyle soruşturulması gerektiğini bildirdi.





Ancak GGD’den yapılan açıklamada 2013 yılında vergi dairesine her hangi bir bilgi vermediklerini vergi dairesinden yapılan açıklamanın doğru olmadığını, çünkü Dadım şirketinde her hangi bir olumsuz bulgulara rastlanmadığını ifade edildi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!