Ekonominin büyüme gösterdiği bu dönemde yoğun bir şekilde evler yapılsada isteği karşılayamıyor. Hollanda’ya son yıllarda gelen çok sayıdaki yüksek eğitimli expat’lerin Amsterdam ve Rotterdam gibi şehirlerde fahiş fiyatlarla ev kiralamaları şehirlerdeki kiraların ve ev fiyatlarının yükselmesindeki en büyüt etkenlerden birisi.

Expat’lere yüksek fiyatla ev kiralayarak kar elde etmek isteyen firmaların şehirlerdeki birçok evi satın aldığını belirten DENK partisi Noord-Holland eyaleti 2. Sıra adayı Süleyman Koyuncu, fırsatçı firmalara karşı acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Koyuncu “Amsterdam’da özel sektörde 15m2 bir odaya 850 euro kira isteniyor. Geçtiğimiz yıl 17m2 bir ev 200.000’ya euroya satıldı. Bu ücretleri normal vatandaşın karşılama şansı yok.
Bugün Amsterdam’da sosyal konut sektöründe dahi 700 euro dan aşağı bir kira ücreti yok. Kaldı ki vatandaşlarımız ev bulamıyor. Özellikle yeni aile kuran gençlerimiz bu durumdan çok etkileniyor. Ev bulamadıkları için uzak şehirlere taşınmak zorunda kalıyorlar. Tanıdıklarından uzaklaşan vatandaşlarımızın aile bağları koparılıyor.” dedi.

Amsterdam Belediye meclisinde hali hazırda yapmakta olduğu komisyon üyeliği ile bu konuda deneyim kazanan Koyuncu “Edindiğim deneğimle Noord-Holland bölgesinde bu sorunu çözmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunun için 20 Mart’taki eyalet meclisi seçimlerinde vatandaşlarımızdan bizi desteklemelerini rica ediyorum” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!