Telegraaf Gazetesi’nde yer alan haberde, Den Haag yerel partisi Groep de Mos Kral'ın çalışma sarayının karşısında bir binanın camlarına içten asılan Türk bayraklarının insanların tepkisini çekeceği için acilen kaldırılmasını istediği belirtildi.

Türk bayraklı binanın Lahey’in Noordeinde bölgesindeki çarşıda ve Hollanda Kralı Willem Alexander’ın çalışma sarayının çaprazında bulunmasına dikkat çeken Groep de Mos, bu tutumun kabul edilemez olduğunu savundu. Sadece Türk bayrağının değil Çin, Amerika vs bayrakları da olsa bu konumdaki binalara başka bir ülkenin bayraklarının asılmaması için belediyenin yaptırım uygulaması gerektiğini aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ofisin sahibi Bobby Bras, '' Belediyenin işini iyi yapması güzel. Ancak ortada abartıldığı gibi bir sorun yokken, belediye çalışanlarının bilgisayarlarının arkasından yorum yapmak yerine, vatandaşlarıyla birlik olması gerekir, çözüm üretmesi gerekir. Kendimizi sıkı yönetimde gibi hissediyor işlerimi engelliyorlarmış gibi düşünüyoruz '' sözleriyle tepki verdi.

Den Haag belediyesinin konuyla ilgili nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu.

Haberde bütün camlarına perde yerine Türk Bayrağı asılı bir fotoğraf kullanan gazetenin fotoğraf altına yazdığı yazı haberden de çok tepki çekti.
Noordeinde Sarayının karşısında bulunan bina, cuma gününden itibaren bez parçaları ile dolu (Het pand schuin tegenover Paleis Noordeinde hangt sinds vrijdag vol met de doeken.) diyerek, Telegraaf olarak asıl provakasyonu kendilerinin yaptığını kanıtladı.



SONHABER.EU