Hollanda’da devletin Türkiye’de mal varlığı olanlara yönelik araştırmaları sürüyor. NOS Haber sitesinde yer alan habere göre Hollanda’da sosyal yardımlardan faydalanırken, Türkiye’de evi ve parası olan 12 bin Türk’ün tespit edildiğini iddia etti.

Gazeteni hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, 2016 ile 2017 yılında 625 kişinin dosyasının incelendiği savunuldu. Bu araştırmalarda Hollanda devletinden tam 17 milyon Euro’nun saklandığı bilgisine ulaşıldı. Bu mal varlığına çifte vatandaş olanların sahip olduğu aktarılırken, bu kişilerin Hollanda’da yardım alıyor olmasının yasal olmadığı kaydedildi. Yurt dışında mal varlığı olan kişilerin Hollanda’da yardım alma haklarının olmadığı aktarıldı.

Hollanda’da sosyal yardımlardan faydalanan kişilerden T. C. kimlik numarası istenmeye başlamıştı. Hollanda Sosyal Sigortalar Kurumunun dört yıl önce başlattığı Türk vatandaşlarının TC kimlik numaralarını vermesi mecburiyetini Yüksek İdare Mahkemesi de onaylamıştı.

Sadece Türk vatandaşlarına yönelik uygulamaya göre Türk vatandaşlarının ek sosyal ödenek alabilmesi için TC kimlik numaralarını vermeleri tekrar mecbur hale getirildi.

© SONHABER.EU