Murat Memiş, sosyal medya hesaplarından PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmış ve yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.





Hollanda'nın Eindhoven kentinin Sosyalist Parti Grup Lideri, Ulusal Konsey Üyesi ve Belediye Meclisi üyesi Murat Memiş, 28 Nisan'da tatil için geldiği Antalya'da, sosyal medya hesaplarında PKK/KCK propagandası yaptığı iddiasıyla 30 Nisan'da gözaltına alındı ve dört günlük gözaltının ardından yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest kaldı.





Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Murat Memiş, Sosyalist Parti Genel Başkanı Lilian Marijnissen, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Hollanda'dan gelen gazeteciler ve Murat Memiş'in avukatları katıldı.





Duruşmada tercüman aracılığıyla savunma yapan Murat Memiş, Hollanda'da bir siyasetçi olduğunu ve paylaşımlarının bağlı bulunduğu siyasi partinin çalışanları tarafından yapıldığını savundu.





Memiş, Twitter ve Facebook dışında 6 tane daha resmi sosyal medya hesabı bulunduğunu, yapılan paylaşımların sadece Kürtlere yönelik değil, Hollanda'da yaşayan Faslı, Filistinli ve Türkler gibi yabancı uyruklulara dönük olduğunu ifade etti.





Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirten Murat Memiş, paylaşımların yerel seçim çalışmaları esnasında yapıldığını öne sürdü.





Memiş, iddianamede yer alan 'Murat Awges' kullanıcı isimli facebook hesabının ise kendisine ait olmadığını belirtti.





Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında, sosyal medya paylaşımlarının sanık tarafından yapılmadığı ve denetlenmediğine vurgu yapılarak, Murat Memiş'in beratını istedi.





Mahkeme heyeti, delil yetersizliğinden sanığın beraatine karar verdi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!