Hollanda Tüketiciler Derneği, aracını oto tamircilerine götüren çoğu kişi ustalar tarafından aldatıldığını öne sürdü.

Bir çok kişi aldatıldığının bile farkında olmadığını söyleyen Tüketiciler Derneği, ‘çünkü çoğu kişi araçlardan meydana gelen arızanın teknik nedenleri ve nasıl tamir edilmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi değildir.

Bu nedenle oto tamirciler genellikle olmayan arızaları varmış gibi anlatıp daha çok para almaya çalışırlar. Hatta sağlam parçalar dahi arızalı denilerek değiştirilmektedir.’

Hollanda Tüketiciler Derneği, on iki araç ile bir araştırma başlatarak 11 farklı oto tamircilerine araç muayenesi (APK) için götürür, 11 farklı oto tamircisinden çıkan sonuç çok dikkat çekici oldu.

Örneğin, bir garaj sahibi, aracın frenlerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve bunun için 500 euro istedi.

Başka bir garaj sahibi aynı aracı kontrol etti ve frenlerde sıkıntı olmadığını belirtti.

Daha sonra Ulusal Karayolu Trafik Ajansı’da (RDW) aynı aracı kontrol ettiğinde, aracın frenlerinde sıkıntı olmadığını doğruladı.

Hollanda Tüketiciler Derneği, araçlarını muayenesini (APK) yaptırmak isteyenlere, araçlarını birden fazla oto tamircisine götürmesi veya sadece araç muayenesi yapan garajlara götürmesini tavsiye ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!