Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) tarafından yapılan açıklamaya göre Hollanda’da son senelerde yeraltı su seviyesinin düşük olması nedeniyle ve yazların kurak geçmesi sonucu Hollanda'da bir milyon ev çökme tehlikesiyle karşı karşıya.

Bir televizyon programında açıklama yapan KCAF’ın müdürü Dick de Jong, Hollanda’nın 355 belediyesinde evlerin temel ve zemin sorunlarının yaşandığını ve 83 belediyelerde ev temelerinde çökmelerin başladığını söyledi.

de Jong Hollanda’da bu yazda kuraklık devam eder sular çekilmeye devam ederse, Hollanda için bu bir felaket olabilir ifadelerini kullandı.

83 belediyeden sadece 10 belediye evlerin temelleriyle ilgili sorunlar üzerinde çalışma yaptıklarını söyleyen De Jong, ‘belediyelerin bu konuda ev sahiplerini yalnız bırakıyor sorunlara yardımcı olmaktan kaçınıyor. Elbette bir ev sahibi olarak, evinizin zemin ve temel sorunlarından kendinizde sorumlusunuz. Kısa zaman içinde evlerin temelindeki tahta kazıklar veya kolonlar yenilenmezse bir süre sonra bu evlerde oturmak tehlikeli olabilir. dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!