Yeni yıl ile birlikte yürürlüğe giren temel ihtiyaçlardaki KDV oranının 9%’a yükseltilmesi ve gaz elektrikte yapılan senelik 334 euro civarındaki zam en büyük etkenler arasında.

Hükümet tarafından daha önce yapılan açıklamada gaz elektrikteki zammın 108 euro olacağı belirtilmesine rağmen istatistik kurumunun verilerinde gerçek zammın 334 euro olduğu ortaya çıktı.

20 Mart’ta yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken DENK Partisi Noord-Holland eyalet meclisi 2. sıra adayı Süleyman Koyuncu, Rutte hükümetiyle hesaplaşma zamanının geldiğini söyledi.

“Koalisyondaki VVD, D66, CDA ve CU’nin büyük firmalara 1,9 milyar euro vergi indirimi yapmak için elinden geleni yaparken, zorlukla geçinen insanların temel ihtiyaçlarına göz kırpmadan zam yapması Rutte hükümetinin ömrünü tamamladığının en büyük göstergesi.

Yapılan birçok zammın üstü kapatılmak isteniyor. Aynı kurnazlık belediyelerde de yapılıyor. Örneğin Amsterdam’da GroenLinks, D66, PvdA ve SP tarafından oluşan koalisyon park ücretlerine yapılan 100% zammı 1 ocak yerine nisan ayında yürürlüğe sokuyor. Bu sayede seçim öncesi insanların tepki göstermesinin önüne geçilmeye çalışıyor.”

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!