Hollanda'nın Eindhoven kentinde bu hafta düzenlenmesi planlanan İslam konferansına katılacak olan din adamlarının vaaz vermesine izin verilmedi.

Waqf derneği tarafından organize edilen ve Al Fourqaan camisinde yapılacak olan İslam konferansında vaaz verecek olan din adamlarının kadın hakları, eşcinsellik, Yahudiler ve kafirler hakkında yaptıkları negatif yorumları gerekçe gösteren Terörle Mücadele ve Güvenlik Ulusal Koordinatörü Eindhoven belediyesini uyardı. Belediye başkanı Rob van Gijzel bu nedenle konferansa katılacak olan din adamlarının vaazlarına izin verilmediğini belirtti.

Mısır, Suriye, Suudi Arabistan , Sudan ve Kuveyt'ten gelen din adamlarının aynı zamanda Allah yolunda cihat etmeyi övdüklerinden dolayı da kabul edilmedikleri gelen bilgiler arasında.

Hollanda'da siyasilerin Müslümanlar, İslam ve yabancılar hakkında kullandıkları çirkin itam ve yorumları görmezden gelen Hollanda medyası, İslam dininde yer alan bilgileri olduğu gibi paylaşan din adamlarına terörist muamelesi yapmaya başladığı görülüyor. Her fırsatta aşagılanan İslam ve Müslümanlar söz konusu olduğunda düşünce özgürlüğü ve demokrasiye sığınan Hollandalıların özellikle Müslümanların görüşlerine saygı duymadıkları açıkca belli oluyor.

Son dönemlerde artan radikal ırkçıların gösterilerinde yaşanan taşkınlıkları bile çok fazla gündemde tutmayan Hollanda, konu Müslümanlar ve İslam olunca düşünce özgürlüğünün arkasına sığınmaktan çekinmiyor.

SONHABER.EU