Özellikle DENK partisinin yakaladığı başarılar ırkçı söylemleriyle bilinen Wilders ve çevresi tarafından Hollanda’yı ele geçirme operasyonu olarak yorumlanıyor.

Göçmen kökenli Hollandalıların ülke yönetiminde söz sahibi olmasını her fırsatta engellemeye çalışan Geert Wilders geçtiğimiz hafta çifte vatandaşların seçme ve seçilme hakkının ellerinden alınması için Ana Yasa Değişikliği teklifi vereceklerini söyledi.

Çifte vatandaşların Hollanda devletine olan sadakatinin şüpheli olduğunu ve bu yüzden ülke yönetiminde söz sahibi olmamaları gerektiğini dile getiren Wilders kin ve nefret yaymaya devam ediyor.

DENK partisi Noord-Holland eyalet meclisi 2. Sıra adayı Süleyman Koyuncu konuyla ilgili Son Haber'e yaptığı açıklamada “Wilders ve arkadaşları Hollanda parlamentosunda milletvekillerimiz tarafından perişan ediliyorlar.
DENK partisi korkusu Wilders’ı artık iyice sarmış.

Geçtiğimiz hafta milletvekilimiz Selçuk Öztürk’le baş edemeyeceklerini anlayınca tehdit ettiler. Ardından DENK partisinin yasaklanması gerektiğini söylediler. Şimdi ise çifte vatandaşların seçme ve seçilme hakkını elinden almak istiyorlar.

Bu aslında doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. DENK yokken istedikleri gibi davranıyorlardı, artık karşılarına her seferinde çıkan ve dik duran vekillerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz.

Biz de 20 Mart’ta yapılacak eyalet seçimlerinde Allah’ın izni, milletimizin desteği ile seçildiğimizde eyalet meclisinde şimdiye kadar istedikleri gibi at oynatan PVV’lilere gerekli cevabı vereceğiz.”
dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!