Petrol fiyatlarının devam eden artışından dolayı Hollanda'da benzinin litre fiyatı rekora koşuyor.

Üretim kısıntısı ve iki büyük üretici ülkeye uygulanan yaptırımların etkisiyle petrol fiyatı 70 doları aştı.

Dün 69,45 dolardan güne başlayan ve gün içinde 69,78 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 70,12 dolara çıktı.

Hollanda’da bu artışın ardından euro 95 benzinin litre fiyatı son bir yılın en yüksek fiyatı olduğu açıklandı.

Hollanda'da Pazartesi 8 nisan gününden itibaren euro95 benzinin litre fiyatı 1.80 euro, super benzinin litre fiyatı 1.85 euro olarak belirlendi.

Petrol fiyatları, yaklaşık iki ayın en iyi performansını gerçekleştirdikten sonra, OPEC üyesi Libya'da artan çatışmaların ABD'de aktif sondaj kuyusu sayısının Mayıs ayından bu yana en hızlı artışı göstermesine ağır basmasının etkisi ile kazançlarını sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 4.9 arttıktan sonra yüzde 0.7 kadar daha yükseldi. Libya'nın uluslararası alanda tanınan hükümeti, başkent Tripoli'ye girmeye çalışan Khalifa Haftar'a bağlı güçlere karşı saldırıda bulunulacağını kaydetti.

Petrol sahası hizmet sağlayıcısı Baker Hughes'ın açıklamasına göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta 15 artarak 831'e çıktı ve Şubat ortasından bu yana ilk kez artış gösterdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!