Geçen yıl UnitedConsumers'den Paul van Selms petrol fiyatlarındaki ciddi artışın Hollanda'ya da yansıdığını ve yakında Euro95 benzinin litre fiyatının 2 euroya yükseleceğinin kaçınılmaz olduğunu söylemişti.





Benzine fiyatlarındaki artışın petrol yatırımları için gerekli olduğuna dikkat çeken van Selms, ‘yaşanan gelişmeler Hollanda'da benzinin 2 euroya yükseleceğini gösteriyor. Benzine yapılacak zam 2019 yılında mutlaka 2 euroyu görecektir’ dedi.





Hollanda'da Pazartesi 29 nisan gününden itibaren euro95 benzinin litre fiyatı € 1,832 ve super benzinin litre fiyatı € 1,899 olarak belirlendi.





Hollanda’da bu artışın ardından euro 95 benzinin litre fiyatı son bir yılın en yüksek fiyatı olduğu açıklandı.





Petrol fiyatlarının devam eden artışından dolayı Hollanda'da benzinin litre fiyatı rekora koşuyor.





Petrol, ABD'nin Çin ve diğer bazı ülkelerin İran'dan petrol alımına getirdiği muafiyeti yenilemeyeceğini açıklayarak İran'a yönelik yaptırımları sıkılaştırmasının ardından geçen hafta son altı ayın en yüksek seviyesini gördü.





Ancak bu yaptırımlara ne denli sıkı uyulacağına ilişkin kuşkular ve Suudi Arabistan ve diğer üreticilerin İran'dan kaynaklanacak açığı kapatabilmek için üretimi ne kadar artıracağına ilişkin belirsizlik ile birlikte, fiyatları bu seviyelerden nereye gideceği konusunda halen belirsizlik sürüyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





© SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!