Araştırmacılar, ağrı kesicilerin kullanımında 2013'ten bu yana yüzde 50'lik bir artış olduğunu, 2017 yılında ise kullananlar arasında yaklaşık 220 kişinin öldüğünü açıkladı.





Leiden Üniversitesi Tıp Merkezi araştırmacılardan Albert Dahan, ‘Bu önemli bir artış, 2018 ve 2019 rakamları elimizde olmadığı için bunu raporda bildiremedik, tahminlerimize göre ölü sayısının daha yüksek olduğunu düşünüyoruz.’ dedi.





Utrecht Üniversitesi ile birlikte yapılan araştırmada 'opioids' grubundaki ağrı kesicilerin araştırıldığını söyleyen Dahan, ölüm sayısına ek olarak, ağrı kesicilere bağlı hastane başvuranların sayısında da artış yaşandığını, 2017 yılında 2200 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.





Oxycodon, bu çalışmada en sık görülen ağır bir ağrı kesici olarak görülüyor. Nedeni ise, son yıllarda Aile hekimleri (ev doktoru) ve uzman doktorlar tarafından çok kolay reçeteye yazıldığı belirlendi.





Raporda, Oxycodon ağrı kesici ilacının 2008 yılında, doktorların 94 bin kez reçete olarak yazdığını, 2018 yılında ise bu sayının 484 bin kez olduğu ifade edildi.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!