HOLLANDA’DA ENERJİ FATURANIZ YILLIK 360 EURO ARTACAK
Yükselen enerji fiyatları ve yüksek vergi oranları gelecek yıl enerji faturanıza ciddi oranda yansıyacak.
Ortalama bir aile 2019 yılında 360 Euro daha fazla enerji faturası ödeyecek.

3 kişilik bir ailenin gelecek yıl gaz, elektrik, kira ve sağlık sigortası giderlerinin ortalama 700 euro artacağını söyleyen araştırma sitesi pricewise, yalnız yaşayan bir kişinin ise yılda ortalama 450 euro sabit giderlerinin artacağını acıkladı.

Araştırma sitesi pricewise bu artışın gelecek yıl sağlık sigortası priminden, gaz ve elektrikte vergi artışından kaynaklandığını söyledi. Hükümetin gelecek yıl gaz ve elektrik vergisini yükseltmesi, enerji faturanız yıllık ortalama 360 euro artacaktır.

Bunun yanı sıra hasar sigortası ve tv/internet giderlerinde de artış beklendiği söylenmektedir.


ROTTERDAM’DA OTOPARK RUHSATLARINA YÜZDE 71 ZAM YAPILACAK.
Hollanda’da özellikle Amsterdam, Den Haag ve Rotterdam gibi kentlerde park ücretlerinin yüksek olmasına tepki gösteren vatandaşlar belediyeleri sorumsuzlukla suçladı.

2018’de Rotterdam’da yaşayan mahalle sakinleri otopark ruhsatı için aylık 5.80 euro öderken bu 2019’da mahalle sakinleri için otopark ruhsatı 9.60 euro olacak.

Aynı durum geçici oturma izni olan mahalle sakinleri ve şehir genellinde geçerli olan engelli ruhsatı için yeni park ruhsatının ücreti yıllık 115 euro olacağı bildirildi.

Şirket çalışanları içinde park ruhsatında büyük oranda zam geliyor. Şuan 33,60 euro olan park ruhsatı yelecek yıl 38,80 euro olacağı ve bununda yıllık bazda 465,60 euro’ya çıkacağı bildirildi.


HOLLANDA’DA BİR ZAMDA EHLİYET SINAV ÜCRETLERİNE
CBR, 2019’dan itibaren direksiyon sınav ücretleri ve teori sınav ücretlerine zam yapacaklarını duyurdu.

Ehliyet B direksiyon sınavı 108 euro ve teori sınavı 33 euro olacağını söyleyen CBR, sağlık beyannameside 3 euro artarak 37,80 euro olacağını bildirdi.

CBR, Hollanda’da enflasyonun artması, emeklilik primlerin artması yeni cao anlaşması gibi nedenlerden sınav ücretlerin arttığını bildirdi.


HOLLANDA’DA EKMEĞE DE ZAM GELİYOR
Hollanda’da 1 ocak 2019 itibariyle düşük (BTW) oranınin yüzde 6’dan yüzde 9’a yükselecek olmasıyla birlikte tüm ürünlerde olduğu gibi ekmek fiyatlarıda artacak.

Hollanda Fırıncılar Birliği Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, ekmek fiyatları 10 ile 30 kuruş arasında değişen rakmalarda artacak.

Fiyat artışlarına en büyük neden olarak Düşük BTW KDV oranının yüzde 6’dan yüzde 9’a yükselecek olması gösterilirken, buna ek olarak hammadde ve ücret artışlarıyla birlikte ekmek fiyatlarının ortalama yüzde 7 ile 10 oranında artacağı belirtildi.


HOLLANDA’DA PASAPORT VE ID KARTINA ZAM GELİYOR.
Rijksdienst voor Identiteitsgegevens tarafından belirlenen yeni Pasaport ve ID kartı harç bedelleri, zamlı hali ile 2019 Ocak ayı başından itibaren geçerli olmaya başlayacak.

Fiyatlar belediyelere göre farklılık göstermekte olup, üst sınır belirlenmiştir. Buna göre belediyeler 2019 yılından itibaren Pasaport için 71 avro ID kartı için 57 avro isteyebilecekler. Bu harçlar 18 yaşından büyük olan Hollandalılar için geçerlidir.

Bakanlar Konseyi, 2019 pasaport ve ID kartı harçlarını onaylaması gerekiyor. Ancak alınan bilgiye göre yayınlanan fiyat listesinde değişiklik yapılmayacağı beklenmektedir.


AMSTERDAM’DA OTOPARK ÜCRETLERİNE REKOR ZAM
Amsterdam Belediyesi, Çarşı merkezlerinde otopark ücretlerini önemli ölçüde arttırmak istiyor.

Nisan 2019’dan itibaren, özellikle çarşı merkezinde fiyatlarda büyük artış olacak. Çarşı merkezinde park ücreti 7,50 avro olacak.

Bu saatte 2,50 avro’luk önemli bir artış. Ama aynı zamanda şehir merkezinin dışındaki bölgelerdeki park ücretleride ucuz olmayacak. Örneğin, Vondelpark’ın etrafında park ücreti saatte 6 avro olacak.

Amsterdam Belediyesi, kentteki yaşam kalitesini iyileştirmek ve çarşıyı erişilebilir kılmak için bu önlemleri almak istiyor. Wethouder Sharon Dijksma’ya göre,’Bunlar önemli fiyat artışlarıdır ve herkes bundan memnun olmayacaktır. şehrin yaşanabilir ve çarşı merkezlerinin erişilebilir olması ve bisikletçiler, yayalar ve yeşil alanlar için daha fazla alan sağlamak gerekmektedir.

Park ücretlerini artırarak, Amsterdam belediyesi önümüzdeki yıllarda yeni tramvaylar, metrolar, yeşil otobüsler ve toplu taşıma altyapısına 400 milyon avro daha yatırım yapacak. Park ücreti artışı, 22 Kasım’da belediye meclisinde görüşülecek.

HOLLANDA’DA TREN BİLETLERİNE REKOR ZAM
Hollanda Demiryolları, 1 Ocak’tan itibaren tren biletleri ve abonman bilet fiyatlarına rekor zam yapacak.

Demiryolu şirketine göre, toplu taşımada KDV oranının yüzde altıdan yüzde dokuz’a çıkması nedeniyle tren biletleri ve abonman bilet fiyatlarında artış yaptıklarını açıkladı.

NS (Hollanda Demiryolu), KDV artışının, insanların başka alternatif taşıma araçlarını tercih edeceklerini söyledi.

Demir yolu sözcüsü, ‘İkinci sınıf seyahat edecek yolcular için bilet fiyatları yüzde 1,8 artacak artı KVD artışıda üzerine eklenecek. Böylelikle Toplu taşıma kullanımı, araçlara göre daha pahalı hale geliyor.’ dedi.

İkinci ve birinci sınıf arasındaki fiyat farkı bu nedenle biraz daha azalmış olacak.


HOLLANDA’DA SAĞLIK SİGORTA PRİMLERİNE BÜYÜK ZAM GELİYOR
Yaklaşan Prens günü ile birlikte 2019 yılına dair bilgiler gelemeye devam ediyor. Gelecek yıl Sağlık sigorta primlerine büyük zam geliyor

Hollanda’da Sağlık sigorta primleri 2019’da aylık 12 avro zamlanacak

2019 yılı için aylık ödenmesi gereken kişi başı Sağlık sigorta prim miktarın ortalama 119,30 avro olması bekleniyor. Hollanda sağlık sigortası temel primi (basis premie), sigorta şirketlerine göre değişmekte.

Zorunlu sağlık sigorta katkı payı ise 2019 yılında değişmeyecek ve 385 avro olarak kalacak.

2018 yılında kişi başı yıllık temel sağlık sigorta primi 1308 avro iken, 2019 yılında 1432 avroya yükseltilecek.

Bu da yüzde 8lik bir artış anlamına geliyor. Ülkede enflasyon oranının yüzde 1 ila 2 arasında olduğu düşünüldüğünde, 4 kat daha fazla zam yapılacağı anlamına geliyor.


HOLLANDA’DA TRAFİK CEZALARINA ZAM GELİYOR
Hollanda trafik suçlarını azaltmak için yeni yıldan itibaren trafik cezalarına zam yapacak. Yeni ceza fiyatları 1 Ocak 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecek.

Haber: Birgül Kara / Rotterdam
Hollanda’da yeni yıl ile birlikte trafik cezalarının miktarlarına zam yapılacak. 100 avroya kadar olan cezalara 5 avro, 100 avro üstü olan cezalar ise 10 avro zamlanacak.

Yeni trafik ceza uygulamasına göre özellikle otoyollarda ve şehir içinde aşırı hız yapanların cebinden daha fazla para çıkacak. Artış oranı az olsa da yetkililer trafik suçu işleyenlere göz açtırmayacaklarını gösteriyor.

Hız cezası ise tanınan hızın ne kadar geçildiğine bağlı olarak 1 avro ile 7 avro arasında değişen miktarda zamlanacak.

Trafik cezaları 2019

GENEL

Sürücü sürüş sırasında bir cep telefonu tutarsa: 240 Euro

motorlu aracın durması halinde bir uyarı üçgeni yerleştirilmemesi – 140 Euro

Emniyet kemeri takmayan – 140 euro

Kırmızı ışıktan geçen – 240 Euro

Yeşil ışıkta bekleyen – 140 euro

Hemzemin geçitlerde yanıp sönen kırmızı ışıklarda durmayan- 240 avro

Köprü ışıklarında, kırmızı (yanıp sönen) ışıkta durmayan – 240 euro

Mobilyet veya Scooter Motosiklet Kullanıcıların, gereksiz gürültüye neden olmaları – 380 euro

© SONHABER.EU