Tilburg kentinde bulunan Campus 013 okulunda gençler arası çıkan kavgaya müdahele etmek için olay yerine gelen polisin çocuklara orantısız güç kullanması ülke gündemine oturdu. Çocukların gördüğü muamele tepkilere neden olurken olayın incelemeye alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada okulda büyük bir kavganın olacağı duyurusu yapılmasının ardından yaklaşık 100 gencin toplandığı, bu gençlerden çoğunun adı geçen okulda okumadığı ve polise haber verildiği bildirildi. 20 Polis memurunun olay yerinde bulunduğu ve çocukların sert müdaheleye maruz kaldıkları görüntülerin sosyal medya üzerinden yayılmasıyla birlikte polis eleştirildi.

Polisin orantısız güç kullandığı genç konuyla ilgili açıklamasında, '' Polisin iddia ettiği gibi ben kavgaya karışmadım. Orada olanlarla bir ilgim yoktu. Sadece polise, '' biraz sakin olun '' diye bağırdım. Bunun ardından polis bana sert bir şekilde müdahele etti. Kendisinden şikayetçi olacağım '' dedi.

Geçtiğimiz hafta da Den Haag Schilderswijk'te Fas'ın Dünya Kupasına katılma şansı yakalamasının ardından sokaklarda taşkınlık yapan Faslılara müdahele eden polis, Düğünden geldikleri belirtilen bir Türk ailesine de müdahelede bulundu. Türk ailenin 10 yaşlarında olan çocuğuna da sert müdahelede bulunan polis eleştirilere maruz kalmıştı.



SONHABER.EU