Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Bruno Bruins tarafından yapılan basın toplantısında, ülkede 100 kişinin üzerinde etkinliklerin yasaklandığı ve okulların tatil edilmeyeceği açıklandı.

31 Mart Tarihine kadar alınan kararlar;

■ Hollanda'da soğuk algınlığı, öksürük, boğaz ağrısı veya ateşi olanlar evde kalsın. Sosyal temastan kaçının. Hastalık belirtileri nüksedene kadar doktorunuzu aramayın.

■ Hollanda genelinde 100'den fazla kişiyle yapılan toplantılar iptal edildi. Bu müzeler, konser salonları, tiyatrolar, spor kulüpleri ve spor müsabakaları gibi halka açık yerler için de geçerlidir.

■ Hollanda'daki halka mümkün olduğunca evden çalışma veya çalışma saatlerini yayma çağrısında bulunuldu. 

■ Korunmasız kişiler için aşağıdakiler geçerlidir: (yaşlılar ve direnci düşük kişiler) büyük gruplardan ve toplu taşıma araçlarından kaçının. Genel olarak, insanların savunmasız insanlara ziyaretleri sınırlamaları gerekir.

■ Futbolda Hollanda 1. Lig (Eredivisie) ve 2. Lig'deki (Eerste Divisie) bütün karşılaşmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 Mart'a kadar askıya alındı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU