Önümüzdeki yıldan itibaren değişen mevzuat, alternatif şifacılar ve kozmetik cerrahinin de denetimden geçmesini sağlayacak. Belirlenen kurallara uymayan merkezler ise Sağlık Müfettişliği tarafından kapatılacak.

Günümüzde alternatif şifacılar ve kozmetik cerrahi oldukça popüler başvurulan merkezler olmaya başladı. Ancak devlet artık bunların kontrolsüz bir şekilde çalışmalarına daha fazla müsaade etmeyecek.

Önümüzdeki yılın başından itibaren yürürlüğe girecek olan mevzuat değişikliği sayesinde; bitkisel ilaçlarla tedavi yöntemini seçen Homeopatlar, kırık, kanser veya romatizmadan kaynaklı olmayan, bel, sırt, boyun ağrısında kullanılan bir yöntem olan Kayropraktik dalındaki uzmanlar veya göz irisini inceleyerek değişik bedensel rahatsızlıkları teşhis eden İridolojistler, Sağlık Müfettişliği tarafından denetlenecek.

Alternatif tıp alanındaki bu uzmanlar, geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi elini kolunu sallayarak dolaşamayacak. Bu uzmanlar hakkında şikayetleri değerlendirecek ve gerekli araştırmaları yapacak bir de başvuru hattı kurulacak.

© SONHABER.EU