HATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Suriye'nin Halep kentine gıda malzemeleri gönderildi.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhasara altındaki Suriyeli ailelere 26 gün sonra yardım gönderebildiklerini söyledi.

Halep'in dört bir yanının rejim güçleri tarafından kuşatıldığını anlatan Altıntaş, "Rejime bağlı savaş uçak ve helikopterleri sivil halkı sürekli bombalıyor. Bölgedeki insanlar en temel yaşam malzemelerine dahi ihtiyaç duymaktadır. Yola çıkardığımız ve Halepli bin 200 ailemize verilecek olan yardım kolilerimizi ve 15 bin konserveyi güvenli noktada bekleterek, koridorun açılmasıyla gün içinde teslim etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Yardım koridorunun açılmasıyla gıda başta olmak üzere birçok kalemde bölgeye destek olunmasını gerektiğini vurgulayan Altıntaş, "Reyhanlı'daki merkezimizde hazırladığımız bin 200 gıda kolisi, bir aileye bir ay yetecek durumda. Ancak daha çok aileye ulaşılması gerekiyor. Özellikle su, mama, süt ve temizlik malzemeleri temin edilip bir an evvel Halep'teki ailelere ulaştırılmalı." diye konuştu.

Halep çevresinde halen yoğun hava saldırılarının olduğunu kaydeden Altıntaş, yardımları bugün dağıtmayı hedeflediklerini, bölgede açlık başladığını belirtti. Altıntaş, Halep'e gıda yardımlarına hız vereceklerini söyledi.

Yardımların yüklendiği 1 tır ve kamyonet Suriye'nin Halep kentine hareket etti.