Kimsenin faydasına olmayan gerginliğin bitirilmesinin faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.
Yaşanan sürecin, iki ülke arasındaki ilişkiler ve Hollanda’da yaşayan Türklere yansıması olarak iki açıdan değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Gürcüoğlu, “Bu gerginlik Hollandalıların Türklere karşı yan bakmasını sağladı. Ülkede adeta Hollandalılar ve Türkler arasında biz ve siz durumu ortaya çıktı. Bu yüzden ilişkilerin normalleşmesi bizi rahatlatacak. Artık Hollandalı komşumuz, iş arkadaşımızla daha rahat ortamlarda bulunacağız” ifadesini kullandı.

BÜYÜK KOPUŞ YAŞAMADIK
İki ülke arasındaki diplomatik kriz sürecinde ülkede Türkiye hakkında sürekli olumsuz haberler yansıtılmasının her alanda halkı etkilediğini söyleyen Gürcüoğlu, bu yüzden Türk toplumunun olumsuz durumlarla karşılaştığını kaydetti. Gürcüoğlu, tüm gerginliklere rağmen iplerin kopmadığına dikkati çekerek, “Sevindirici olan tarafı ne kadar gerginlik olsa da büyük bir kopuş yaşamadık. Özellikle ticari alanda ilişkilerimiz duracak noktaya gelmedi” diye konuştu.

400 YILLIK DOSTLUĞUMUZ VAR
HOTİAD olarak Türkiye’ye yatırım yapılması konusunda siyasi ve ekonomik temalı toplantılar yapamadıklarını aktaran Gürcüoğlu, ilişkilerin normalleşmesinden sonra bunun önünün tekrar açılacağını ve iş adamlarına daha çok imkanlar doğacağını ifade etti. Gürcüoğlu, iki ülkenin 400 yıllık derin dostluğu olduğuna vurgu yaparak, “İki ülkenin yaklaşık yarım milyonluk ortak nüfusu var. Bu yüzden de gerginliğin bitmiş olmasına seviniyoruz. Bu yenilik derneklerimiz, iş adamlarımız ve iki ülkenin yararına birçok konunun gündeme taşınabileceği etkinlikleri yapma imkanını tekrar getirmiş olacak” değerlendirmesinde bulundu.