Yolcular Türkiye’den yaşadıkları ülkelere gelirken beraberinde getirdikleri altın takılar gümrükçülerin ilk dikkat ettiği nokta olmaya devam ediyor.
Zaman zaman Türkiye’den Avrupa’ya gelirken bayanların kollarında taşıdıkları bileziklere el konulduğu veya gümrük ödemek zounda kaldıkları haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Tüm uyarı ve bilgilendirmelere rağmen, “bunlar hediye, düğünümüzde, nişanımızda takılan takılan” gibi bahaneler gümrükçülerin ceza kesmemesi veya takılara el koymaması için geçerli sebep değil.

Bu konuda en son mağdur Almanya’dan . Türkiye’den Almanya’nın Düsseldorf şehrine uçakla gelen bir kadına gümrük kontrolünde yapılan aramada çantasında 4 altın yüzük ile kollarında takılı 14 altın bilezik bulunması sonucu 8 bin avro ceza kesildi. O kadar parası olmayan kadının cezayı ödeyene kadar geçici olarak altınlarına el konulduğu belirtildi.

Turizm Avrupa rehberinde yer alan haber, vatandaşların daha dikkatli olması yönünde uyarı niteliği taşırken, Hollanda gümrüklerinde de bu tür durumların sıkça yaşandığı fakat basına yansımadığı ifade ediliyor.

©SONHABER.EU