Sarı yelekliler eylemleriyle sarsılan Fransa'da silahlı saldırı

strazburg'da yerel saatle 20:00 sularında silah sesleri duyuldu

Son bilgilere göre 4 ölü 13 yaralı

Kimliği tespit edilen saldırganı bulmak için operasyon başlatıldı

Olayın terörle bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor




Fransa'nın Almanya sınırındaki Strazburg kentinde, şehir merkezinde silah sesleri duyuldu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre etrafa rastgele çok sayıda ateş edildi.

Polis olayda en az 2 kişinin öldüğünü, 7 veya 8 kişinin de yaralandığını bildirdi. Olaydan sonra kaçan silahlı saldırganın kimliğinin tespit edildi.

Güvenlik güçlerinin saldırganı yakalamak için başlattığı operasyon sürüyor. Almanya sınırında da giriş çıkışlarda kontrol yapılıyor.

Place Kleber'de kurulan Noel pazarının yakınlarında meydana gelen olay sonrası polis çevreyi kordon altına aldı, toplu ulaşım seferleri durduruldu. Saldırı çok sayıda turistin Noel pazarını gezdiği esnada yaşandı.

Yerel makamlar halka sokağa çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Strazburg'daki saldırının terörle bağlantısının olup olmadığı henüz bilinmiyor. Kentte meydana gelen saldırının ardından Avrupa Parlamentosu kapatıldı ve çalışanlardan içeride kalmaları istendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırının ardından Elysee Sarayı'nda verilen resepsiyonu yarıda kesti. Macron, İçişleri Bakanı Christophe Castaner'e kente gitmesi için talimat verdi.

Castaner, sosyal medya kullanıcılarına spekülasyonlardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Castaner, olayla ilgili son gelişmeleri Başbakan Edouard Philippe ve Cumhurbaşkanı Macron ile değerlendirdiklerini ve hemen Strazburg'a gideceğini açıkladı.Bakan Castaner, zanlının kimliğini bildiklerini açıkladı. Fransız Bakan, zanlının suç geçmişi nedeniyle poliste kaydının olduğunu söyledi ancak kimlik bilgilerini açıklamadı. Savcılık ise olayla ilgili soruşturma başlattı.



Görgü tanıklarından birisi 10 metre uzağında bir merminin duvara isabet ettiğini söyledi. Stefan adlı tanık ilk önce sarı yelekliler veya havai fişek sandığı olayın silahlı saldırı olduğunu sonra anladığını söyledi. Görgü tanığı olayı şöyle anlattı:

Olayın saldırı olduğunu anladığım an ters yöne koştum. Apartmana girerek iki turisti de alarak emniyette olduklarından emin oldum.
Fransa'da 2015'ten bu yana yaşanan terör saldırılarında en az 240 kişi hayatını kaybetti.

ayrıntılar geliyor takip de kalın...