{"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"BreadcrumbList","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"item":{"@type":"Thing","@id":"https:\/\/www.sonhaber.eu","name":"Haberler"}}]}
  • DOLAR 32,59 %0.29
  • EURO 34,75 %-0.06
  • G.ALTIN 2.492,06 %0.30
  • BİST100 9.525 %-0.06
  • BITCOIN 62.198 %0.33
  • ETHERIUM 3.020 %0.84
14°

Fransa'da akaryakıt zammını protesto ederken hayatını kaybetti


Fransa'da hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği ek vergileri tepkiyle karşılayan ve sosyal medya üzerinden 'Sarı Yelekliler' adı altında örgütlenen eylemcilerden biri, bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Fransız içişleri Bakanı Christophe Castaner, ülkenin güneydoğusunda bulunan Savoie bölgesinde, 50 yaşındaki bir kadın göstericinin bir arabanın çarpması sonunu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hasta kızını doktora götüren bir kişi, arabasının ilerlemesini engelleyen göstericiler karşısında panikleyip ilerlemeye çalışırken eylemcilerin birine çarptığını öğrenildi.Fransız İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke çapında bin farklı noktada 50 bin kişinin eylemlere katıldığı ifade edildi.

Eylemi herhangi bir sendika ya da kuruluşun üstlenmemesi nedeniyle eylemcilerin hangi güzergahlarda hareket edeceğiyse bilinmiyor.

Sosyal medya üzerinde organize olmaya çalışan "Sarı Yelekliler", bütün gün boyunca ülkenin önemli otoyol ve diğer bazı yollarının bloke edileceğini açıkladı. İçişleri Bakanı ise, izinsiz eylemlerde yolların kapatılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

euronews

Yükleniyor...
Son Haberler
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu
Reklam Bloğu