Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Nice şehrinde meydana gelen ve 85 kişinin öldüğü, 18 kişinin ağır yaralandığı terör saldırısı sonrası bölgede acil durum seviyesinin "saldırı alarmı" olarak ayarlandığını söyledi.

Bakan Cazeneuve, "Savaştayız ve güvenlikten ödün vermemek için tüm güvenlik teşkilatı olarak seferberlik halimiz devam edecek" değerlendirmelerinde bulundu.

"Acil durum seviyesi 'saldırı alarmı'na yükseltildi"

Nice'e gelerek incelemelerde bulunan Cazeneuve, saldırının aydınlatılması için tüm imkanların seferber edildiğini, çalışmaların tüm titizlikle devam ettiğini aktardı. Cazeneuve, bölgedeki acil durum seviyesinin "saldırı alarmı"na yükseltildiğini kaydederek, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ve kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"Terör tehdidinin yüksek olduğunu biliyorduk" diye konuşan Cazeneuve, saldırganla iş birliği yapanların olup olmadığını araştırdıklarını, bilgi kirliliğinin engellenmesi için de mücadele ettiklerini kaydetti.

"Savaştayız"

Cazeneuve, yoğun baskı altında ve güvenliği sağlamak amacıyla seferber olduklarını kaydeden ifade ederek, "Savaştayız ve güvenlikten ödün vermemek için tüm güvenlik teşkilatı olarak seferberlik halimiz devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Nice'in bağlı olduğu Alpes-Maritimes Bölgesi Başkanı ve Milletvekili Eric Ciotti, saldırıda kullanılan kamyonun kiralık olduğunu açıkladı.