MUĞLA (AA) - LEVENT KİŞİ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETO) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek amacıyla Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren ve ardından kaçan 11 darbeci askerin yakalanması yöre halkına rahat nefes aldırdı.

Darbeci askerleri görerek ilk ihbarda bulunan Ula ilçesinin Şirinköy Mahallesi sakinlerinden Fehmi Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün 22.30 sıralarında evinin önüde otururken askerlerin geldiğini gördüğünü söyledi.

Bölgedeki arama çalışmaları nedeniyle darbeci askerleri önce normal askerler sandığını belirten Katırcıoğlu, "Tek sıra şeklinde yürüyorlardı. Bana bakarak yürüyüp geçtiler. Ellerinde silah olmadığını fark edince, onların aranan askerler olduğunu anladım ve hemen ihbar ettim." dedi.

İhbarın ardından askerlerin kısa sürede geldiğini ifade eden Katırcıoğlu, "Teslim olun" ve silah sesleri duyduklarını anlattı.

Katırcıoğlu, darbeci askerlerin yakalandığı gece büyük korku yaşadıklarını dile getirerek, "Devletimiz sağolsun yakaladı ve biz de korku ve stresten kurtulduk. Bu sıcaklarda kapı, pencere açamadan yatıyorduk." diye konuştu.

- "Arabalarımızın anahtarlarını saklıyorduk"

Baki Kara da yaklaşık 10 gündür mahalle halkı olarak yaşadıkları korkunun sona ermesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Olaydan sonra arabalarının anahtarlarını sakladıklarını, kapı ve pencereleri kilitleyip nöbet tutarak uyuduklarını belirten Kara, yaşadıklarını "Bayağı bir sıkıntı yaşadık. Örneğin kahvehaneye geliyorsun, arkadan bir telefon hanım arıyor, 'Ben korktum koş gel' diyor. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. İnsan ister istemez korkuyor." şeklinde dile getirdi.

Darbeci askerlerin mahallelerinin civarında olduğunu bildiklerini söyleyen Kara, 5-6 gün kadar önce askerleri gördüklerini kaydetti.

Kaçakların gidecekleri yeri bilemediklerini iddia eden Kara, "Çekirge yorgun düştü. Yöreyi iyi bildiğimiz için gece hemen olay yerine gittik. Askerlere yardımımız oldu. Zırhlı araçlara kılavuzluk yaptık. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Darbeci askerler yakalanınca arabaların anahtarlarını çıkardık, kahvehaneye rahatlıkla gelmeye başladık." diye konuştu.

- "Bütün mahalle ayaktaydı"

Barış Erdem de gece saatlerinde evinin önünde oturan birkaç mahalle sakininin darbeci askerleri görerek muhtara haber verdiğini ifade etti.

Muhtarın emin olmak için "Sayın, kaç kişi olduğunu söyleyin" dediğini belirten Erdem, şöyle devam etti:

"Gören kişiler yola çıkıyorlar ve arkadalarından bakarak kaç kişi olduklarını sayıyorlar. Öndeki grubun arkasından gelen 2 darbeci asker bizimkileri görünce geri dönmüş. Grup orada ikiye ayrıldı. 9 kişi yukarıda yakalandı, diğer 2 kişi ise tarlada yakalandı. Dün gece bütün mahalle ayaktaydı. Sonuçta vatan haini bu insanlar. Halk yollara, dağlara çıktı askerden önce yakalayalım diye. Ancak asker 'Siz karışmayın, geri durun, evlerine geri dönün' deyince halk evlerine döndü. Yoksa halk bitirecekti onları."

- Yakalandıkları bölge zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı

Bu arada, darbeci askerlerin yakalandığı tepenin zeytin ve çam ağaçlarıyla kaplı oldukça korunaklı bir bölge olduğu dikkati çekti. Bölgedeki bazı ağaçların dallarının kırık olduğu gözlendi.

16 gündür korku ve stres yaşayan bölge halkı, darbeci askerlerin yakalanmasıyla normal yaşantısına döndü.