DİYARBAKIR (AA) - SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı ilerleyen yaşına rağmen sabaha kadar nöbet tutan 80 yaşındaki Saliha Gündüz, Diyarbakır'daki demokrasi nöbetinin çınarı oldu.

Türkiye'de 27 Mayıs ve 12 Eylül darbeleri ile 12 Mart Muhtırası ve 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerin tanığı olan Gündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine çıktığı meydanlardaki nöbeti ilk günden beri sürdürüyor.

7'den 70'e meydanı dolduran Diyarbakır'daki vatandaşlar arasında yerini alarak elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tepkisini yansıtan Gündüz, Türkiye'nin aydınlık geleceği için koltuk değneği ile demokrasi nöbetine katılarak, gençlere de emsal oluyor.

- "Darbeyi ilk duyduğumda dünyam yıkıldı"

Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş dönemde yaşanan darbe ve muhtıranın ülkeyi kaosa götürdüğünü söyledi.

Darbe dönemlerinde ülkede demokrasinin işlemez hale geldiğini ifade eden Gündüz, sosyal ve ekonomik hayatın da durduğunu belirtti.

Gündüz, darbelerin ülkeyi geriye götürdüğüne işaret ederek, tekrar aynı acıların yaşanmaması için herkesin darbecilere karşı durması gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin Ortadoğu'da demokratik yönetim şekline sahip ender ülkelerden olduğuna dikkati çeken Gündüz, darbecilerin ise bu adalet ve huzuru hedef aldığını dile getirdi.

Darbecilerin gençlerin ve çocukların geleceği için tehdit olduğunu vurgulayan Gündüz, şöyle konuştu:

"Darbeyi ilk duyduğumda dünyam yıkıldı. Darbe olsaydı bu gençler postalların altında kalırdı. Çünkü biz darbeyi gördük. Darbe dönemlerinde gençlere işkence yaptılar. Ülke savunması için kullanılan silah ve bombalar, FETÖ tarafından halka karşı kullanıldı. Müslüman olan darbe yapmaz. Gülen, ellerini kaldırıp hoca olduğunu söylüyor, insanları kandırıyor. FETÖ'cüler dinini, imanını, şerefini parayla satıyor. Vergilerimizle alınan o uçakları kaldırıp insanlarımızı şehit ettiler. Burada gençlerin geleceğini ve hakkını savunuyorum."

- "Erdoğan'a ülkeye hizmetlerinden dolayı minnettarız"

Gündüz, insanların üzerine tankların sürülmesinden duyduğu üzüntüyü anlatarak, "Bu Cumhuriyeti, alınteri ve mücadeleyle kazandık. Çanakkale'de dedelerimizi, kardeşlerimizi şehit verdik. FETÖ ise bizi bombaladı." ifadesini kullandı.

"Teröristlerin halkın iradesini yansıtan Meclis'i yok edecek kadar gözü karardı." diyen Gündüz, FETÖ'nün darbe girişimi ile gençlerin geleceğine kurşun sıkılmak istendiğini söyledi.

Amerika'nın Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi gerektiğini belirten Gündüz, "Türkiye'nin her karış toprağında huzur ve barış Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sağlanabilir. Erdoğan'a ülkeye hizmetlerinden dolayı minnettarız." diye konuştu.

Gündüz, Türkiye'de birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlü olduğunu vurgulayarak, halkın darbecilere karşı direnerek zafer elde ettiğini sözlerine ekledi.