NOS'e konuşan Mehmet Görmez, '' Diyanet'in siyasi bir araç olmadığını 40 yıldır Avrupa'da entegrasyona sağladığımız katkıda görebiliyoruz zaten. Bunları yok sayıp Diyanet'i toplumun huzurunu bozan bir kurum olarak lanse etmek ikinci sınıf bir demokrasi segileyip algı operasyonu oluşturulmasını kınıyoruz '' dedi.

NOS'un haberinde Diyanet'İn AK parti döneminde bütçesinin artırıldığı ve kurumun siyasileştirildiği yorumu yer alıyor. Hollanda'da Kiliselerin de devletten bütçe yardımı aldığını hatırlatan Görmez, '' devlet Kilisenin işine karışıyor mu ? Biz de devletimizden bütçemizi alıp kendi inancımızı olması gerektiği gibi ne eksik ne fazla vatandaşımıza ulaştırmaya aktarmaya çalışıyoruz '' ifadesine yer verdi.

Camilerde kesinlikle siyasete yer verilmediğini belirten Görmez, '' tam aksine Diyanet camilerinde kontrolsüz eğitimin yer almamasını sağlıyor ve radikalleşmeyi önlüyoruz'' sözleriyle hiç araştırma yapılmadan Hollanda'nın aldığı kararın ne kadar anlamsız olduğunu ortaya koydu.

Hollanda Dİyanet Vakfı da daha önce yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana ülkede imam yetişirebilmek için kurulması istenen ilahiyat fakültesinin Hollanda tarafından desteklenmediği gerekçesiyle hep askıda kaldığı ve mecburen imamların Türkiye'den talep edildiğinin altını çizmişti. Aynı zamanda Diyanet vakfı Türkiye'den ekstra bütçe almazken sadece imamların maaşının Türkiye tarafından ödendiğini açıklamıştı.

SONHABER.EU