Hollanda meclisinde yer alan bir partinin bazı kesimler tarafından her fırsatta Türkiye ve AK partinin uzantısı olduğu iddia edilmesine değinen DENK partisi, Hollanda için çalıştıklarını ve bugüne kadar bir köşeye itilmiş olan halkın sesi olmak adına var olduklarını bir kez daha vurgulamak zorunda kaldı.

Hollanda siyasetinde ön plana çıkan DENK partisi Hollanda basını tarafından yürütülen karalama kampanyalarına maruz kalıyor. Hollanda basınının iddiaları arasında en çok dikkat çeken konu ise partinin sürekli AK parti ve Türkiye ile bağdaştırılması oluyor. Basının yanı sıra DENK'in siyasi rakipleri de bazı durumları fırsat bilip, partiyi alakasız konularla suçlamaktan geri kalmıyor.

DENK açıklamasında partinin kurulma sebebi, amacı ve misyonuna değinip suçlamalarla uzaktan yakından ilgilerinin olmadıklarını ortaya koyuyor. Yabancıların partisiymiş gibi aktarılan DENK'e Hollandalıların da üye olduğu görülüyor. Bugüne kadar siyasilerin unuttuğu halkın desteğini alan DENK tüm karalama kampanyalarına rağmen yoluna doludizgin devam ediyor.

DENK'in suçlamalarla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Kwestie Umar toont aan wat er mis is in Nederland

De wet is voor iedere Nederlander gelijk. Of je nou Jan of Saskia heet of Mustafa of Ebru. Dat zou niet moeten uitmaken. De wet is duidelijk, want het beledigen van een bevriend staatshoofd is gewoon strafbaar. Toch is de commotie die de afgelopen week is ontstaan opmerkelijk.

Met verbazing constateren wij dat er naar aanleiding van de aanhouding van Ebru Umar een ware mediahype is ontstaan, dat de gevestigde orde zich heeft verenigd om DENK in een kwaad daglicht te stellen en dat zij proberen ons in het verdomhoekje te plaatsen. Burgers die het tot sport hebben gemaakt om anderen te beledigen, tot op het bot te kwetsen en daarmee te polariseren kunnen niet rekenen op sympathie van DENK.

Met treurnis zien wij de selectieve verontwaardiging in de politiek en de media over mevrouw Umar. Want waar waren al die journalisten die ons nu platbellen en de verontwaardigde reacties toen mevrouw Umar aangaf geen medelijden te hebben met vrouwen en kinderen die verdronken in de zee tijdens de gevaarlijke overtocht naar Griekenland op zoek naar vrijheid? Waar was de verontwaardiging toen mevrouw Umar meende dat Frederique Geerdink haar aanhouding over haarzelf had afgeroepen?

Met plaatsvervangende schaamte zien wij dat al onze politieke tegenstanders wanhopig de niet-bestaande link tussen DENK en andere landen proberen aan te tonen. Wij zijn een politieke beweging die uit eigen kracht opkomt voor het geluid van Nederlanders die niet gehoord worden en dat zullen wij blijven doen.

Met droeve ontsteltenis constateren wij ook dat de vrijheid van meningsuiting de vrijheid is geworden om alles en iedereen tot op het bot te beledigen. Maar wanneer een mening niet welgevallig is in gevestigde kringen, dan is de reflex plotseling niet meer de vrijheid van meningsuiting maar een zogenaamde lange arm. Hoe zit het eigenlijk met onze vrijheid van meningsuiting? Mogen wij ook een andere mening hebben wat niet in lijn is met de mening van al die lui die frontaal de aanval op ons hebben geopend?

DENK is een democratische Nederlandse politieke beweging met als idealen rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, onderlinge solidariteit en het bestrijden van de dubbele maat. Wij vertegenwoordigen Nederlanders en niet andere overheden. De affaire Umar toont haarfijn aan wat er mis is in Nederland, namelijk:

- dat iedereen in Nederland maar moet accepteren dat beledigen belangrijker is dan respect voor elkaar en fatsoen;
- dat iedereen in Nederland vindt dat mensen uit het buitenland de Nederlandse wetten en regels moeten naleven, maar niet dat Nederlanders de wetten en regels in andere landen moeten naleven;
- dat er relatief minder commotie is in de politiek en media als iemand 5 maanden wordt vervolgd vanwege de uitspraak: fuck de koning;
- dat vorige maand nog de Franse journaliste Hartmann hardhandig werd opgepakt in Nederland en daar toen geen massale politieke aandacht voor was en geen mediahype ontstond;
- dat sommige Nederlanders niet willen snappen dat er verschillen bestaan tussen landen, rechtssystemen en de opvattingen daarover.

DENK zal doorgaan met het geven van een stem aan die mensen die niet gehoord worden in het land waar zij gehoord zouden moeten worden. Deze affaire en de massale reacties in onze richting is voor ons alleen maar een bevestiging dat wij op het juiste pad zijn.

SONHABER.EU