RTL Boulevard tarafından ortaya çıkartılan yeni bulgulara göre Lisa Tuk’u kandıran internet sapığı Danny D. Belçikalı 17 yaşında bir genç kızı da kandırmaya çalışmış. Yayınlanan bu haber üzerine bir açıklama yapmak zorunda kalan Rotterdam Savcılığı da bilginin doğru olduğunu aktardı.

RTL Boulevard haberine göre kendini 17 yaşında bir genç olarak gösteren ve Daniel Jambers takma adını kullanan Danny D. yine sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Belçikalı genç kızla kontağa girdi. Genç kıza yüzünü göstermeden çıplak fotoğraflarını gönderen Danny, genç kızdan da bu tarz fotoğraflar istedi. Habere göre ikili arasında iki sefer randevu yapılmasına karşın, her iki randevuda da Danny’nin uydurduğu bahanelerle bir araya gelinmedi.

Ancak Belçikalı genç kız bu olayda birazda uyanık davranarak, “neden yüzü görülmeyen fotoğraflar gönderdiğini” sormuş. Ancak genç kızın annesi de Lİsa’nın babası ile kontağa geçerek onların polise suç duyurusunda bulunmalarını sağlamış.

Gelen önemli ipucu

Lisa Tuk olayının basına yansımasından sonra bir bayan arkadaşı tarafından uyarılan Belçikalı genç kızın annesi, gelen bu ipucu ile harekete geçti. Özellikle “Daniel Jambers” ismi olayın ortaya çıkmasında büyük rol oynadı. Dikkatli anne kızının arkadaşları arasında bu ismin olduğunu görünce kızı ile konuşarak olayın ortaya çıkmasını çabuklaştırdı.

Mahkumiyet

İnternette açtığı sahte hesapla kendisini yakışıklı, genç biri olarak tanıtan ve kendine kurban arayan 41 yaşındaki Danny D. 2011 yılında 12 yaşındaki bir genç kızı yüzme havuzuna götürme vaadi ile kandırmaya çalışırken yakalandı.

Dikkatli davranan otobüs şoförü Martijn Goedegebuure tarafından ortaya çıkartılan olayda , genç kız ve kendini 15 yaşında gibi gösteren Danny, Bergen op Zoom’daki De Schelp yüzme havuzunda randevu yapmışlardı. Randevuda Danny Rotterdam’dan genç kız ise Dinteloord’dan 101 numaralı otobüsü alacaklar ve birlikte yüzme havuzuna gideceklerdi. Ancak otobüs şoförü Martin ikiliyi görünce şüpjhelendi ve onlar otobüsten iner inmez polisi arayarak ihbarda bulundu. Harekete geçen polis Danny’i yüzme havuzunda gözaltına aldı.

© SONHABER.NL