Çocuk bakımı merkezinde gerçekleşen dolandırıcılık davasına bakan Almelo Mahkemesi, zanlının serbestlik isteğini reddetti. Gerekçe ise tabiri caizse “çekirgenin” kaçma riskini önlemek.

Pazartesi günü Almelo Mahkemesinde bakılan dolandırıcılık davasında talep edilen serbestlik hakkı ret cevabı aldı. Mahkeme olayın baş sanığının Türkiye’ye kaçma riski bulunduğu gerekçesi ile talebi geri çevirdi.

Hem Hollanda hem Türkiye vatandaşlığı bulunan, Hardenberg’de ikamet eden 39 yaşındaki davalının, 2009-2015 yılları arasında yapılan çocuk bakım yardımları üzerinden 1 milyon Euro dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor. Aynı kişinin sözü edilen yıllar içinde çocuk bakım merkezinin yanı sıra muhasebe ofisi ve araç modifiye merkezinin sahibi olduğu belirtiliyor.

Ancak davaya neden olan olayda zanlının özellikle çocuk bakım merkezinde bakımını üstlendiği çocuklar için yaptığı yardım başvurularında, gerçek saatin üzerinde beyan ettiği ve bu sayede hak edilen miktarın çok üzerinde yardım alındığına vurgu yapılıyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre sanık, kazandığı bu haksız kazanç üzerinden Türkiye’ye yatırım yaptı ve birçok mağaza, bina satın aldı. Paranın birkaç banka aracılığıyla Türkiye’ye gönderildiği belirtiliyor.

Mahkeme özellikle sanığın serbest kalması halinde Türkiye’ye kaçma ihtimalinin bulunduğunu ve bu riske girilemeyeceğini belirterek, sanık avukatının yaptığı başvuruyu reddetti.

Davanın önümüzdeki yıl Nisan ayında devam edeceği tahmin ediliyor.

©SONHABER.EU