Vlaaringen'in ardından Maassluis'ın çeşme suyunda da dışkı bakterisi tespit edildiği bildirildi. Bakterinin Maassluis'da 20 adresde olduğu açıklandı.

Vlaardingen'de çeşme suyunda dışkı bakterisi olarak bilinen Escherichia coli tespit edilmesinin ardından Evides açıklamalarda bulundu. Çeşme suyunun en az 3 dakika kaynatılmadan içmek veya yemek yapmak için kullanılmaması yönünde uyarıda bulunan Evides, duş ve bulaşık veya çamaşır için sorun olmadığını aktardı. Suyun tencere yada düdüklü tencerede kaynatılmasının alti çizilirken, kettle (waterkoker) ile kaynatılan sularda bakterinin tamamen gitmediği bilgisi verildi.

Evides, yapılan bir çalışma nedeniyle çeşme suyunda az miktarda bakteri karıştığını tespit ettiklerin, ancak bunun nasıl meydana geldiğini henüz bilmediklerini ifade etti. Konuyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi. Suyu kaynatarak kullanma uygulamasının en az 3 gün süreceği belirtildi.

Alınan bilgilere göre uyarının ardından vatandaşlar bakterili suyu kaynatmak yerine hazır su almayı tercih etti. Vatandaşların marketlere akın ettiği su nedeniyle marketlerde aşırı yoğunluk yaşandığı aktarıldı.

Escherichia coli bakterisi nedir:

Bu bakteri türü insanların ve diğer hayvanların bağırsak sistemlerinde yaygın olarak bulunmaktadır. E.coli bakterisi vücutta selülozun parçalanmasına ve K vitamininin absorbsiyonuna katkıda bulunmaktadır. Ancak tüm formları bu kadar faydalı değildir. Özellikle ilk olarak 1982 yılında saptanan E. coli O157:H7 formu en zararlısıdır. Ve rotoksin adı verilen çok kuvvetli bir zehir salgılar ve bu zehir insan böbreğinde, beyninde ve bağırsağında bulunan alıcı hücreler ile bağlanarak bu hücreleri öldürür.

SONHABER.EU