2004 yılında dönemim başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatı ile kurulan UETD’de (Avrupa Türk Demokratlar Birliği ) kazanlar kaynıyor, çanlar çalıyor.

“Çanlar kimin için çalıyor” sorusunu sormadan önce çana son vuruşu köşe yazarı Süleyman Özışık yaptı.

Bizim de SonHaber olarak Özışık’ın yazısı üzerine “UETD içinde kirli savaş” başlığı ile verdiğimiz haberin ardından sular durulmadı.

Yazar Özışık köşesinde özetle UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’in Ak Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezinden sorumlu Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’yle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti aleyhinde çalıştığını iddia etmiş, Fetullah Gülen Cemati ile birlikte çalıştığını, bir nevi ihanet ettiğini yazmıştı.

Bunun üzerine Süleyman Çelik AVRUPA TÜRK GAZETESİ ile yaptığı söyleşide hakkında yapılan tüm haber ve iddiaları yalanlayarak, bu tür haberlerin sipariş üzerine yapıldığını, algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını söylüyor.

Çelik sorulan bir soru üzerine “Hal bu ki, bu doğru değildir. Bu da Ankara’da algı yaratmak amacıyla söylenen sözlerden bir tanesidir. Amaç hakkımızda kamuoyunda ‘AK Parti düşmanı’ algısını yaratmaktır. Ancak amaçlanan algı gerçekleşmedi. Benim AK Parti düşmanlığım değil, tam tersine bizim UETD olarak seçim dönemindeki başarılarımız bir gerçektir.” cevabını veriyor.

Çelik söyleşide Gülen Cemati hakkında da “Çok gariptir ki bizi itham edenler FETÖ medyası Zaman’ın hakkımızda herkese açık YTB (Yurtdışı Türkler Başkanlığı) kataloğundan projelerimizi seçip, UETD’yi yıpratmak için ortaya attığı ancak altını bir türlü dolduramadıkları sözde yolsuzluk iddialarına sarılıyorlar, sonra da bizi FETÖ’yle ilişkili göstermeye kalkıyorlar. UETD, FETÖ medyasının acımasız iftira kampanyalarına maruz kalmıştır. FETÖ’nün bel altı iftiralarını kullanarak bize hücum edenler şimdi bizi bu Paralel çeteyle ilişkili göstermeye çalışıyor?!! Tam bir çelişki. Bizi, FETÖ’nün yolsuzluk silahıyla vurup sonra bizi FETÖ’yle ilişkili göstermek çok çelişkili bir görüştür.” sözleri ile dikkat çekiyor.

Söyeleşinin tamamını ve Süleyman Çelik’in çarpıcı açıklamalarının tamamını okumak için bu linki tıklayınız.

© SONHABER.NL