Daha önce Hollanda parlementosunu temsilen
Avrupa çevre, sürdürülebilir economi, geri dönüşüm economisi
komisyonuna raportör olarak atanan Çegerek raporunu tamamladı.

Paris’te devam eden iklim zirvesinede katılacak olan Çegerek projesi ve hazırladığı rapor hakkında "Eğer Hollanda geleceğin yeşil, yani sürdürülebilir geridönüşümlü ekonomisine yatırım yaparsa kısa bir zamanda bu Hollanda’daki işverenler için 7 miljar Avro tasarruf ve 80 bin kişiye iş imkanı sağlayacaktır” dedi.

Rapor, çevrenin korunması ve ekonomik kalkınmanın aynı anda hayata geçirilmesi için yeni politikalara ve projelere gerek oldupunu vurgulayan Yasemşn Çegerek’in bugün Hollanda Parlementosu adına Paris’te gerçekleşen İklim Zirvesi’ne katılacağı öğrenildi.

Yaklaşık 200 ülkenin katıldığı ve dünyanın sayılı devlet liderlerinin de hazır bulunduğu zirveden önemli anlaşmalar bekleniyor.

ABD Devlet Başkanı Barak Obama’nın da katıldığı İklim Zirvesi’ndeki “ Bu zirve dünya için dönüm noktası olabilir” sözleri zirvenin önemini bir kat daha artırmakta.

Kürsel ısınmanın bir buuk derece indirilmesi karbon miktarının azaltılması, ve yoksul ülkelre 100 milyr dolar yardım edilmesi Yasemşn çeğerğin katılacağı İklim Zirvesi’nde ele lınack diğer önemli konuların başında geliyor.

©SONHABER.EU