Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluk binasının açılış töreninde konuşan Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, iki ülke arasında kıymetli bir köprü vazifesi gören Hollanda, hayatının her alanında katkıda bulunan aktif ve başarılı bireyler yetiştirmiş.

Sayın bakanımızın desteğini de her zaman arkamızda hissediyoruz. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz.

Sayın Bakanım, Başkonsolosluğumuzun hayırlı hizmetlerde bulunacağını ve değerli hemşehrilerimize en etkin şekilde hizmet edeceğini size temin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Dişli'den sonra konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok ile bir araya gelerek ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Pozitif bir ajandayla ilişkilerimizi geliştirmek için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.

İlişkilerde herhangi bir aksama olduğu zaman Türk toplumunun da bundan olumsuz etkilendiğini bir kere daha geçmişte gördük.



Büyükelçime ve Başkonsolosuma ve Hollanda'daki diğer konsoloslarımıza ve de tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.

Arkadaşlarımızla her zaman, sizlere nasıl daha iyi hizmet verebiliriz, nasıl hizmetin kalitesini artırabiliriz ve yerinde hızlı hizmet verebiliriz, yeni teknolojileri nasıl kullanabiliriz hep kafa yoruyoruz, çalışıyoruz ve uygulamaya koyuyoruz.

Bu mekanlar özellikle vatandaşlarımızı, kendisini evinde hissetmek bakımından önemlidir. Dün Başkanımız Türkiye'yi ana vatanım olarak görüyorum Hollanda'yı da baba vatan olarak görüyorum dedi.

İşte tam bizim görmek istediğimiz bu, bu entegrasyonun ta kendisidir. Böyle hisseden bir toplumu bizim teşvik etmemiz gerekiyor.

Burada çalışan mesai arkadaşlarımızın görevi sizlere güler yüzle hizmet etmektir.

Bizim Ankara'daki çağrı merkezimizde sadece yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza değil, ihtiyaç duyan herkese hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Çavuşoğlu, kurdele keserek Başkonsolosluğun resmi açılışını yaptı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!