Rotterdam Mozaik Restoran’da Hollanda’da yaşayan bir gurup engelli Türk asıllı insanla toplu açılan iftarda yönetim kuruluna yeni giren üyeler tanıltıldı.
Beyaz Derneği Hollanda Şubesi’nin faaliyete geçmesinin ardından yönetim kurulunda meydan gelen çatlak kapatılmış oldu.
Engelli vatandaşlarımız ve Beyazay Hollanda için sahibi olduğu mozaik restoranı kapatan ve elleri ile hizmet eden aynı zamanda Hollanda Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Nihat Koçak böyler bir anlamı iftarda ev sahipliği yapmanın gurunu yaşattıkları için Beyazay Hollanda Şubesi’ne bir teşekkür konuşması yaptı.
Her zaman elinden gelen imkanlar dahilinde böyle güzel organizelere desteğğini esirgemeyceğini belirten Koçak, kısa bir süre önce federsyon olarak Hebgelo’da yaptırdıkları Türk Çeşmesi hakkında engelli vatandaşlarımıza bilgi verdi.

Daha sonra kıs abir konuşma yapan Beyazay Hollanda Şube Başkanı Mehmet Mehmet Dağlıoğlu, Hollanda’da yaklaşık 3 bin civarında engelli vatandaşımızın olduğunu belirterek, “ Amcımız bu kardeşlerimizle Türkiye’de bulunan engelli kardeşlerimiz için sosyal, kültürel faaaliyetler başta olmak üzere çeiştli etkinliklerle onlara destek olamak, toplumun sağlıklı birer bireyi gibi yaşamın içine dahil etmek” dedi.
Ünivetsite son sınıfa giderken Otizm hastası olduğunu öğrenen ve 8 yıldır ‘Otizm hastası olarak hayatını sürdüren Birsen Başar, hem yönetim kurulunda görev almaktan, hemde Hollanda’da Beyazay’ın bir eksikliği tamamladığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Foto: Gökhan Bayhan Foto: Gökhan Bayhan

Kendilerine imkan veridliği takdirde hiç bir engellinin diğer insanlardan farkı olmadığnı belirten Birsen Başar, Otizm hastası olduktan sonra bu hastalıkla mücadele etmek, toplumu bilinçlendirmek için otizm hakkında konferanslar verdiğini söyledi.
Ayrıca Birsen Başar’ın mücadele ettiğği hastalık hakkında yazdığı kitaplar Hollanda başta lmak üzere VArupa’da ve Türkiye’de oldukça ses getirmişti.
İftar sonrası engenlelliere ve yakınlarına beyz güller takdim eden Beyazay Hollanda Şubeşi Yömnetiö kurulu üyleri, Moazik Restoran sahibi Nihat Koçak’a ve eşine bir buket çiçekle şükranlarını belirttiler.
İftara davet edilen engelli vatandaşlar, duygularını anlartmakta zorlandıkları görüldü.
Beyz Ay Hollanda Şubesi bnbir kaç önce basına lanse edildikleri günden sonra yaşanan kopmaların ve hiziplerin ardından oluşturulan yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor.

Mehmet Dağlıoğlu – Başkan
Aynur Gül Çakır - Başkan Yardımcısı / Sekreter
Şahin Ünal - Muhasib
Asuman Eroğlu Göl- Basın ve Halkla İlişkiler
Gökhan Bayhan - Medya ve Tanıtım
Helin Fındık - Proje Sorumlusu
Serap Yılmaz İlgezdi - Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme)
Huri Şahin - Danışman
Birsen Başar - Danışman