Belçika’nın Gent kentinde, dün akşam saat 19:00 civarında 4 numaralı Tramvay hareket halindeyken polisler tarafından durdurularak, üzerinde bomba olan iki teröristi yakalayarak etkisiz hale getirdi.

Paris olaylarından sonra Belçika’da geniş güvenlik önlemi alan Polis ekipleri, Belçika’da isimleri ve resimleri dağıtılan tanınmış DAEŞ militanlarını başarılı bir operasyon ile 4 numaralı Tramvay ’da etkisiz hale getirildiği iddia edildi.

Türkler arasında Yeşil Köprü(Muideport) olarak bilinen bölge civarlarında bir tramvayda polis ekipleri , bomba ihbarını değerlendirip, geniş çaplı araştırmalar yapıyor. Bölge halkının korkuyla izlediği görüntüler, Belçika’da yaşayanları tedirginleştirdi. Yakalanan DAEŞ militanlarının bombaları, kendi evlerinde hazırladığı kaydedildi.

Belçika’da yaşayan vatandaşlar arasında korku saçan DAEŞ, bugün Belçika polislerinin başarılı operasyonu ile etkisiz hale getirildi. Alınan tedbirler sayesinde bugün büyük bir faciadan dönüldü ifade ediliyor. Tramvayda olan yolcuların ifadesine başvuran güvenlik güçleri sorguları alınan yolcular serbest bırakılırken DAEŞ militanları yargılanmak üzere tutuklandı.

Operasyon sonrasında gelen iddialara göre, operasyonun perde arkasında bir Türk vatandaşı olduğu ve henüz neden koruma altına alındığı bilinmeyen Türk kökenli bir bayanın yapılan operasyonla ne bağlantısı olduğu merak ediliyor.