Halil Uygun / BRÜKSEL

PS (Sosyalist) Partili Valon Parlamentosu Milletvekili Serdar Kılıç, Parlamento'da sunduğu bir öneri ile Valon Bölgesi'nde cenazelerin sadece kefenle (tabutsuz) toprağa verilebilmesi için yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili Bakan Valérie De Bue'nun öneriye sıcak baktığını belirtmesi ile Valon Bölgesi'nde önümüzdeki aylarda cenazelerin sadece kefenle toprağa verilmesinin önü açılmış oldu.

Milletvekili Serdar Kılıç, sunduğu öneride “Flaman ve Brüksel Bölgelerinde uygulanan cenazelerin sadece kefenle toprağa verilebilmesi maalesef henüz Valon Bölgesi'nde uygulanmıyor. Özellikle Müslüman Toplum'un inanç ve geleneklerine göre cenazenin tabutsuz sadece kefenle toprağa verilmesi, inanç özgürlüğünün yaşanabilmesi açısından son derece önemli.

Bu anlamda bölgemizde eksik olan, cenazelerin sadece kefenle toprağa verilebilmesinin önünü açmak istiyoruz. Valon Parlamentosu'nda konuyla ilgili olarak yapmış olduğum öneriye sıcak baktığını belirten Valon Bölgesi Hükümeti Yerel Yönetimler ve Konut'tan sorumlu Bakan Valérie De Bue, yasa tasarısını hazırladığımda destekleyeceklerini kaydetti.

Önümüzdeki haftalarda yasa tasarısını da hazırlayıp parlamentonun onayına sunacağım. Böylece artık Valon Bölgesi'de de Müslüman Toplum'un kendi inanç ve geleneklerine göre cenazelerini toprağa verebileceklerini büyük bir memnuniyetle duyurmak isterim” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!