Belçika'da ise seçim maratonu zorluydu. AB'ye ev sahipliği yapan Belçika'da 2 seçim heyecanı birden yaşandı. Belçikalı seçmenler hem Avrupa Parlamentosu seçimleri için, hem de Federal Milletvekillerini seçmek için sandığa gitti.





Belçika'nın dışında da aynı anda birden fazla seçim yapan ülkeler var. Litvanya'da genel seçimler, Yunanistan'da ise yerel seçimlerin ilk turu Avrupa Parlamentosu seçimleri ile birlikte yapıldı.





Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı da sandık başında. Avrupa Parlamentosu için DEB Partisi'nden 42 Türk aday, yerel seçimler için ise 7 Türk aday yarışıyor.





Bulgaristan'da da seçmenler sandık başındaydı. 2007 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan, 4. kez Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor. 6 milyonu aşkın seçmen ülkeyi Avrupa Parlamentosu'nda temsil edecek 17 milletvekili seçiyor. Çoğunluğunu Türk ve Müslüman üyelerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi ve DOST Partisi 17'şer adayla seçimlere girdi.





İngiltere ve Hollanda'da 24 Mayıs'ta, İrlanda ve Çekya'da 25 Mayıs'ta oy verme işlemi tamamlanmıştı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!