Halil Uygun / BRÜKSEL

Yüksel ve Hüsmen İsperih (Kemallar) kasabasında bölge halkı ile biraraya gelip vatandaşların sorunlarını dinlediler. Yüksel, işbirliği konusunda önemli adımların atılacağını aktardı.

Belçika – Bulgaristan Köprüsü
İsperih (Kemallar) ve çevresi köylerden 150 kişinin katıldığı toplantıda Yüksel: “Sizlere Belçika’dan akraba, dost ve soydaşların selamını getirdik. Biz Belçika ve Bulgaristan arasında bir köprü kurabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Gent’te Bulgaristan vatandaşları ile sık sık biraraya geliyor ve onların sorunlarına çözüm buluyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Hüsmen “Bulgaristan Türkleri adına size teşekkür ediyorum. Bulgar vatandaşların menfaati için düzenli olarak Belçika ve Bulgaristan arasında diyaloğa ihtiyaç var. Bu konuda göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ediyoruz”, dedi.

Razgrad Bölgesine Yatırımlar
Toplantıda AB bölgesel kalkınma fonundan desteğin ve yatırımların Razgrad bölgesine ulaştırılması konusu da görüşüldü. Yüksel “Razgrad bölgesi olarak AB’nin bölgesel kalkınma için ayırdığı fonlardan daha farklı yararlanabilmelidir.

Bunun için yakında sayın valimizle bir çalışma başlatacağız. Böyle bir çalışma bölgenin kalkınmasına ve vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlayacaktır. AB fonlarından büyük kaynakların Bulgaristan’a gönderildiğini biliyoruz.

Ancak gördüğüm kadarıyla bu kaynaklar sizin bölgenize tam anlamıyla ulaştırılmıyor. Bunun nedenlerini araştırıp bu fonların daha iyi çalışmasını sağlayacağız” dedi.

İbrahim Paşa Cami Restorasyonu Başlayacak
Yüksel Razgrad’ta bulunan Osmanlı İmparatorluğu’na ait ayakta kalmış en büyük eserlerden biri olan İbrahim Paşa Camii’ni de ziyaret etti. UNESCO kataloğunda kayıtlı olan cami, Balkanlar'daki üçüncü en büyük camididir.

1616 yılında Mahmut Paşa tarafından inşaatı tamamlanan cami ibadete açılmıştır. Bulgaristan hükümeti ocak ayında İbrahim Paşa Cami’nin restorasyonu için 1 milyon Euro'luk bir bütçe ayırdığını açıkladı.

Vali Hüsmen “Restorasyon ihalesini önümüzdeki haftalarda yapacağız. Bu restorasyona TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı)’da destek sağlayacak, bu da bizi çok memnun etmiştir” dedi

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!