Ancak bunların dışındaki ülkelerin tamamı kırmızı kodlu ülke olarak kabul edilmiş ve oralardan gelecek olan Belçikalıların 2 hafta karantinaya alınmaları ve koronavirüs testi yaptırmaları zorunlu hale gelmişti.

Türkiye, Belçika’nın kırmızı alan içerisinde belirlediği ülkeler arasında yer almasa da, yakın zaman içinde Belçikalı Türkler için Covid-19 testi ve karantinanın zorunlu olabileceği belirtildi.

Hbvl.be sayfasında yer alan habere göre, şu an Türkiye’de bulunan 45,000’den fazla Belçikalı Türk’ün ülkeye geri dönüşte koronavirüs testi ve karantinaya tabi tutulabileceğini belirtti.

Kimlerin yurtdışına çıktığını tespit ve takip için Belçika'da Yolcu Konum Formu (PLF) denilen bir belge doldurulup, sınırda çıkış yaparken yetkililere teslim ediliyor ve dönüşte de bu şekilde devlet, yolcunun nereden geldiğini ve ne kadar kaldığını kolayca görebiliyor.

Belçika dışişleri bakalığından Arnaud Gaspart, bu kişilerin Türk pasaportları sayesinde Türkiye'ye sorunsuz giriş yapabileceklerini ancak geri döndüklerinde kırmızı kodlu bir ülkeye seyahat etmiş bir Belçikalı gibi maumele göreceklerini açıkladı.

Antwerpen'de bulunan Türkiye Konsolosluğu verilerine göre geçtiğimiz haftalarda 45 bin civarında Belçikalı Türk vatandaşı anavatana tatil için gitti. Anvers Türk Başkonsolosluğu “Türkiye’nin güvenli ülkeler listesinde olmaması üzücü” yorumunda bulunarak, “Türkiye’de virüsü kontrol altında tutmak için büyük çaba sarf ettik. Ağız maskesi takmak her yerde zorunludur. Türkiye’ye vardığında, her yolcunun sıcaklığı ölçülür. Semptomları bulunan herkesin bir korona testi yaptırması gerekir” ifadesi kullanıldı.

Belçika hükümet yetkilileri ise, her Belçika vatandaşı için geçerli olan kırmızı kodlu ülkelere seyahat yasağının ikinci bir vatandaşlığı olan Belçikalılara yani Türk kökenlilere de uygulanmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU